Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Új szállodával gyarapodott a magyar főváros. A feltűnő, hullámokra emlékeztető, betonból és üvegből készült épület a belváros közvetlen közelében található. A bruttó 6 600 négyzetméter alapterületű hétemeletes szálloda a MEININGER Hotels első épülete Magyarországon.

A belsőépítészeti koncepciót a magyar iparművészet és a szomszédos Fővám téri Központi Vásárcsarnok ihlette, amelyet neogótikus stílusával Európa egyik legszebb épületeként tartanak számon. „Napjaink sikeres szállodái helyi identitással bírnak. A MEININGER Budapest Great Market Hall belsőépítészeti kialakítása ezt a megközelítést szem előtt tartva, a magyar főváros épített környezetének jellegzetességeit felidéző, egyedi stíluselemekkel rendelkező belső terekkel várja vendégeit” – mondta el Kai Ratschko, a német Ratschko építészeti iroda tulajdonosa. A MEININGER Hotels tervező csapatával együtt dolgozta ki és valósította meg a helyben kidolgozott tervezési koncepciót. A nyilvános helyiségek, mint például a recepció, a lobby, a reggelizőterem, a társalgó és a bár a tágas földszinten találhatók. Az épület ezen kívül mélygarázzsal és a szállodaláncra jellemző vendégkonyhával és játékteremmel rendelkezik, a felső emeleti szobák erkélyéről pedig festői kilátás nyílik a Dunára és az óvárosra.

„2018 rekordév volt a magyarországi turizmus számára, hiszen összesen mintegy 31 millió vendégéjszakát regisztráltak, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma pedig 650 ezerrel növekedett 2017-hez képest. A bővülő kereslet legnagyobb haszonélvezője a főváros, amely világörökségi nevezetességeivel és páratlan hangulatával a világ minden tájáról vonzza látogatóit. Örömmel tölt el bennünket, hogy mostantól a MEININGER szállodájában üdvözölhetjük a vendégeket, akik azért érkeznek, hogy felfedezzék ezt a csodálatos várost” – tette hozzá Hannes Spanring, a MEININGER Hotels vezérigazgatója.

A Központi Vásárcsarnok melletti új szálláshely egyaránt várja azokat, akik egyedül vagy csoportosan utaznak, illetve akik üzleti útra érkeznek a fővárosba. „Rugalmas szobakínálatunk lehetővé teszi, hogy vendégeink különböző igényeinek megfeleljünk. A kínált szálláslehetőségek között a klasszikus egy- vagy kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek. A közösségi helyiségek teret adnak a társas tevékenységeknek, és tükrözik a helyi környezet jellegét” – mondta el Doros Theodorou, a MEININGER Hotels kereskedelmi igazgatója.
(BrandTrend)