Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Január 27-én lesz száz éve, hogy elhunyt Ady Endre, az egyik legnagyobb magyar költő. Az évforduló alkalmából a 24.hu nagyszabású videós projekttel emlékezik meg a lázadás poétájáról: október 20-tól kezdve 100 napon keresztül összesen 100, a művészet, tudomány, közélet vagy a sport területéről ismert ember szaval el naponta 1-1 Ady-verset a portál kamerájába.

Október 20-án indul és pontosan a 100. évforduló napjáig tart a 24.hu nagyszabású tartalmi projektje, amelyben izgalmas válogatás hangzik el a költő legismertebb és legkülönlegesebb műveiből.

A videósorozatban olyan elismert színészek mellett, mint például Szamosi Zsófia, Scherer Péter, Ady Endre sorait citálja majd Nagy Feró, a táncdalok koronázatlan királya, Korda György, de bemutatkozik versmondóként Zacher Gábor és az az olimpiai bajnok gyorskorcsolya-váltó is.

A 24.hu mostani kulturális projektjéhez csatlakozók névsora rengeteg meglepetést is ígér: a 100 napig tartó ünnep alatt érdemes figyelemmel követnünk, hogy a magyar közélet mely szereplőjének az interpretálásában hallhatjuk többek között az Intés az őrzőkhöz, A muszáj Herkules vagy a Nagy lopások bűne című műveket.

Az Ady100 beharangozóját a 24.hu aloldalán tekintheti meg: 24.hu/ady100
(BrandTrend)