Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló független e-számlakezelési szolgáltató 2018 első félévében összesen több mint 4,6 millió számlát mutatott be a nála regisztrált fogyasztóknak, vagyis idén már a bemutatott számlák többségét, 56 százalékát fizették ki a Díjneten keresztül, bankkártyás, regisztrált internetbankos vagy mobiltelefonos fizetéssel. A többi számla kiegyenlítése főként egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, illetve a szolgáltató felé történő egyedi fizetéssel történt.

A rendszeren keresztül elérhető szolgáltatók köre négy szolgáltató csatlakozásának eredményeképpen egy év alatt 29-re bővült. A legtöbb számlát idén is a Díjbeszedő Holding Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a UPC Magyarország Kft., az NKM Földgázszolgáltató, a FŐTÁV Zrt., illetve az E.ON mutatta be a rendszeren keresztül.

„A második félévben tovább bővül a Díjneten keresztül elérhető szolgáltatók köre – jelzi előre Garamszegi Tamás, a társaság vezérigazgatója. – Jelen pillanatban is kiemelkedő piaci szereplők, szolgáltatók csatlakoztatása zajlik, miközben számos szolgáltatóval folynak egyeztetések. A tapasztalatok szerint már egészen alacsony számú ügyfélkör mellett is jelentkeznek az e-számlázás komoly előnyei: a számlázási költségek csökkenéséből származó megtakarítás, valamint a díjfizetési fegyelem erősödése.”

A Díjnet rendszerébe beérkező számlák kiegyenlítésére számos lehetőség választható, a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintésére és a számlák letöltésére pedig a bemutatásukat követő legalább 18 hónapig van mód.
(BrandTrend)