Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja tovább a Videoton FC – jelentették be pénteken a labdarúgócsapat hivatalos honlapján. A klubot 2010 óta támogató MOL a nyáron induló új bajnoki szezontól már névadó szponzorként áll az idén háromszoros bajnokcsapat mögé – írja a nemzetisport.hu.

„Lehetőség kínálkozott, hogy szintet lépjünk, és számomra nem is volt kérdés, hogy meg kell lépnünk. A változás a jövő és egyben a siker kulcsa is – fogalmazott Garancsi István, a klub tulajdonosa a vidi.hu-n megjelent interjúban, hozzátéve: – Komoly tervekhez komoly pénz kell. A Vidi bizonyította az elmúlt években, hogy képes megújulni és eredményt elérni, de ehhez kellett a MOL támogatása is. Nyolc éve áll a csapat mögött főszponzorként, és belföldön komoly sikereket értünk el. De mi többet szeretnénk. A MOL az egyetlen igazi magyar székhelyű multi. A vállalat már nemzetközi szinten is bizonyított, és azt szeretnék, ha mi is ezt tennénk. Feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért. Céljaink így egybeesnek, és a névadó szponzorság egy újabb komoly mérföldkő ezen az úton. A gyakorlatban persze ez azt is jelenti, hogy a még több támogatásért cserébe tőlünk is többet várnak el: pont úgy, ahogy a szurkolóink is.”

„Igen is, meg nem is” – válaszolta Garancsi arra a kérdésre, nem féltek-e hozzányúlni a régi névhez. Elmondta: a Videotonnal való megállapodás nem szponzorációs együttműködés, a Videoton vállalatcsoport nem adott és nem is kért pénzt a név használatáért, és most a Videoton Holding megértette a klub előtt adódott üzleti lehetőséget, elfogadta és támogatta is a változást.

„A klubot nemcsak a szurkolóink becézik Vidinek, hanem az egész ország, így nem szakadunk el a gyökerektől és hagyományoktól. Az identitásunk megmaradt. Biztos vagyok benne, hogy lesz, akiből felháborodást fog kiváltani a változás. De remélem, hogy amikor elmúlik az első felindultság, ők is látni fogják: a klub nagyot lép most a még sikeresebb nemzetközi szereplés felé” – üzente Garancsi a kritikusoknak.

VidiLogo320

A névszponzorral kötött megállapodás időtartamáról a tulajdonosan annyit mondott: „Mindkét fél hosszú távon gondolkodik“. Ami pedig a futballszakmai vonalat illeti:„A megnövekedett támogatás újabb lehetőségeket nyit, még tovább tudjuk erősíteni a csapatot mind erőforrás, mind szakmai támogatás szintjén. Azt gondolom, hogy minden eddiginél reálisabbá vált a csoportkör elérése. Sőt, ez is a kitűzött célunk: minden évben csoportkörbe jutni.”

A várható nyári igazolásokról elhangzott: folyamatban vannak a tárgyalások „komoly erősítést jelentő, külföldi játékosokkal”, ugyanakkor a fiatalítást is szem előtt tartják.
(BrandTrend)