Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Az RSM-hálózat az egyes országokban és a nemzetközi piacokon is aktív középvállalatok tanácsadójaként tudott ismét növekedni az elmúlt évben. Összességében 5,1 milliárd dolláros 2017. évi árbevétele és 5,6 százalékos globális bővülése mögött a fő üzletágak mindegyikének növekedése áll. Az RSM európai árbevétele 6 százalékkal emelkedett, az RSM Hungary magyarországi bevétele pedig még ennél is nagyobb arányú, kétszámjegyű növekedést ért el.

Az adótanácsadási árbevétel globálisan 5,7 százalékkal bővült, elsősorban a komplex – nemzeti, regionális és globális adószabályozási ismereteket is igénylő – megbízásoknak köszönhetően. Az amerikai adóváltozások pedig egy USA/Kína adóversenyt is generálhatnak, ennek első jelei már érzékelhetőek, ami tovább táplálja az adótanácsadási szolgáltatások iránti igények növekedését is.  Az RSM tanácsadási szolgáltatásból származó bevétele közel 4 százalékkal növekedett. A legjelentősebb üzletág, az audit, számviteli szolgáltatások bevétele globálisan meghaladta a 2,5 milliárd dollárt.  Az RSM 2017-ben belépett a jogi tanácsadási területre is, követve a középvállalatok komplex igényeit.

„Fontos számunkra, hogy ennek a robosztus középvállalati szegmensnek az üzleti környezet erőteljes átalakulása és az aktuális kihívások, mint a GDPR, a Brexit, a Nafta, a BEPS és a digitalizáció terén színvonalas szolgáltatást tudjunk nyújtani – emelte ki Jean Stephens, az RSM-hálózat vezérigazgatója. A számok azt igazolják, hogy partnereink és tanácsadóink hatékonyan támogatják a cégek működését szerte a világban.”
(BrandTrend)