Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Vitathatatlan, hogy a reggeli rohanásban sajnos, olykor elfogy a lendület, emiatt sokszor nem fér bele az életünkbe, hogy minden reggel egészséges ételt készítsünk magunk számára, pedig ilyenkor a legalacsonyabb a vércukorszintünk, így ha kimarad a reggeli étkezés, egész nap nem tudjuk kontroll alatt tartani az éhségérzetünket.

„Hogy jól teljesítsen a gyermek az iskolában, a felnőtt a munkahelyen, az első, hogy az étrendre figyelünk” – hívja fel a figyelmet Kleiber Krisztina a Cornexi blog bejegyzésében. „Egy tápláló reggeli elfogyasztása elsősorban azért kihagyhatatlan, mert biztosítja a délelőtti energiaszükségletünket. Azáltal, hogy beindítja az anyagcserénket, elfogyasztása javíthatja a szellemi teljesítményt, hozzájárulhat a figyelem, a koncentráció fenntartásához, de mérsékelheti az elhízás veszélyét is. Mindehhez elengedhetetlen, hogy a napindító étkezés komplett legyen: tartalmazzon lassan felszívódó szénhidrátot (teljes kiőrlésű gabonák, zab), fehérjét, zsírt, rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat” – teszi hozzá a dietetikus.

Napjainkban szerencsére már több gyorsan elkészíthető és egészséges reggeli közül választhatunk. „A Cornexi zabkásáival kitűnően indítható a nap, ugyanis 2-3 perc alatt elkészíthetőek, ráadásul megfelelő mennyiségben tartalmazzák a tápanyagokat, a zabpehely miatt a szénhidráttartalma lassú felszívódású, ezért lassan emeli meg a vércukorszintet. A diétázóknak szintén ajánlom, mert pontosan annyi kalóriát tartalmaz egy tasak zabkása, amennyit szükséges bevinni a szervezetünkbe, tehát minden adott benne, amitől egy reggeli teljes értékűnek tekinthető” – mondja a táplálkozási szakember.

Az iskoláskorú gyermekek egy részét gyakran nehéz rávenni a reggeli elfogyasztására. Kleiber Krisztina mosolyogva meséli: „Nálunk a közös reggeli, annak közös elkészítésén alapszik. A gyermekeim szeretik, ha ők maguk is tevékenyen indíthatják a napot, hasznosnak érezhetik magukat, így megtanulták használni a vízforralót, és az alatt a két perc alatt, ameddig elkészül a reggeli zabkása, pont be tudják vetni az ágyukat…”

Megköszönve a márka követőinek a támogatását, illetve eleget téve a számtalan egészséges táplálkozással kapcsolatos megkeresésnek, a Cornexi összeállított, és a blogján közzétett egy hétnapos mintaétrendet, amely mind a felnőttek, mind a gyermekek számára hozzájárulhat ahhoz, hogy energiával telve induljon az ősz.
(BrandTrend)