Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Monsanto tervezett felvásárlásának fényében a Bayer aláírt egy megállapodást, amelynek keretében 5,9 milliárd euróért elad bizonyos Crop Science üzletágakat a BASF-nek. Az eladni kívánt eszközök körülbelül 1,3 milliárdos nettó árbevételt termeltek 2016-ban. „Lépéseket teszünk az esetleges szabályozói aggályok eloszlatására, hogy ezáltal sikeresen lezárhassuk a Monsanto ügyletet” – mondja Werner Baumann, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke. „Ugyanakkor örömünkre szolgál, hogy a BASF-ben olyan erős vevőre találtunk, amely ki fogja elégíteni a termelők igényeit, és hosszú távon lehetőségeket fog biztosítani alkalmazottaink számára.” Az ügyletre szabályozó hatósági jóváhagyások vonatkoznak, valamint függ a Monsanto felvásárlásának sikerétől is.

„A felvásárlással megragadjuk annak lehetőségét, hogy vonzó eszközöket vásároljunk a kulcsfontosságú területeken. Izgatottan várjuk, hogy kiépítsük ezeket az innovatív és jövedelmező üzletágakat, illetve köreinkben üdvözöljük a növényvédelem, vetőmagok és fajtajellegek tapasztalt és elhivatott szakértői csapatát. Ezek az üzletágak tökéletesen illenek a BASF csoport portfóliójába” – mondta Dr. Kurt Bock, a BASF SE ügyvezetőigazgató-tanácsának elnöke.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Bayer a BASF személyében egy olyan vállalatot választott felvásárlónak, amely társaságunkhoz hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a partnerkapcsolatokra, valamint megbecsüli alkalmazottait. Nagyon örvendetesnek tartom, hogy a BASF kötelezettséget vállalt arra, hogy a miénkhez hasonló foglalkoztatási feltételeket kínáljon dolgozóink számára” – nyilatkozta Oliver Zühlke, a Bayer központi üzemi tanácsának elnöke.

Az adásvétel lezárulásáig az üzletágak a Bayer tulajdonában maradnak, üzemeltetésüket és fenntartásukat a vállalat látja el. A tervezett Monsanto felvásárlás lezárulását követően a Bayer e területeken a Monsanto meglévő programjainak, termékeinek és megoldásainak köszönhetően továbbra is aktív marad.
(BrandTrend)