Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Jaguar F-PACE hivatalosan is a világ legjobb és legszebb autója, miután a modell kettős győzelmet ért el a 2017-es Világ Év Autója versenyen: a Világ Év Autója cím mellett a Világ Legjobb Formaterve 2017 díjat is elhódította.

Az F-PACE kettős győzelmét hozó szavazáson 24 ország képviseletében 75 neves autós szakújságíró adta le voksát.

„A sportos szabadidőjárműnek tervezett és fejlesztett F-PACE kivételes menetdinamikát és magas szintű használati értéket kínál, merész formaterv mellett” – mondta Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója. „A díjak egyben azon tervezőink és mérnökeink nagyszerű teljesítményét és tehetségét is elismerik, akik megalkották a világ legpraktikusabb sportautóját, a Jaguar leggyorsabb ütemben növekvő forgalmú típusát.”

jaguar

Ezzel a díjpárossal első ízben aratott teljes győzelmet a Jaguar a Világ Év Autója szavazáson. Az XE sportszedán 2016-ban döntős volt a Világ Legjobb Formaterve kategóriában. Az F-PACE olyan ellenfelekkel szemben nyerte el a 2017-es Világ Év Autója címet, mint az Audi Q5 és a Volkswagen Tiguan.

„Az F-PACE márkánk első szabadidőjárműve, ugyanakkor hamisítatlan Jaguar; a 2017-es Világ Év Autója cím elnyerése is azt igazolja, helyesen döntöttünk, amikor a márka egyedülálló formanyelvezetét és dinamikai jellemzőit egy vadonatúj piaci szegmensbe ültettük át” – mondta Ian Callum, a Jaguar formatervezésért felelős igazgatója.
(BrandTrend)