Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A stratégiai együttműködés további erősítése érdekében egyetértési nyilatkozatot írt alá a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az MSD Pharma Hungary Kft. A létrejövő partnerség értelmében a HIPA egyablakos projektmenedzsment – és utógondozási szolgáltatást biztosít az amerikai székhelyű gyógyszeripari vállalat munkahely-teremtési és képzési  –  és kutatás-fejlesztési programjaihoz, míg az MSD törekedni fog arra, hogy aktív szerepvállalásával továbbra is hozzájáruljon a magyar gazdaság tartós növekedéséhez.

Az amerikai Merck Csoporthoz tartozó MSD Pharma Hungary 25 éve működik Magyarországon. Az MSD hazánk egyik legjelentősebb innovatív gyógyszeripari vállalata a kutatás-fejlesztés területén; a következő időszakban a vállalat 9 milliárd forintot költ kutatásra Magyarországon. Jelenleg 200 vizsgálóhelyen, 500 egészségügyi dolgozó közreműködésével (szakorvosok, szakápolók) 50 különböző, MSD által finanszírozott klinikai vizsgálat folyik az országban, a vizsgálatokban 2016-ban több mint 800 beteg vett részt. Fontos, hogy a klinikai vizsgálatokon keresztül amellett, hogy betegek százai kapnak esélyt a gyógyulásra a legmodernebb készítményekkel, a vállalat jelentős mértékben hozzájárul a magyarországi orvosok és egészségügyi dolgozók megtartásához.

Az egyetértési nyilatkozattal a két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését, így az amerikai gyógyszervállalat képzési, kutatás-fejlesztési, bővítési tervei és programjai a HIPA segítségével új lendületet vehetnek.

20170411-hipa-msd-pharma-mou-esik-robert-thomas-straumits-2

Ésik Róbert, a HIPA elnöke kiemelte: „Magyarország ideális helyszín a gyógyszeripar számára, mert megfelelő költségszinten jól képzett munkaerő érhető el, a cégek együtt tudnak működni a magyar oktatási intézményekkel, az ország földrajzi elhelyezkedése pedig logisztikai szempontból kedvező. A befektetésösztönzésben idei évtől előtérbe kerül a minőségi munkahelyek létesítése, a továbbfejlesztett támogatási rendszer kiemelten kezeli  a kutatás-fejlesztést, hogy a technológiai fejlesztések Magyarországra kerüljenek.”

„Az MSD folyamatosan a legújabb terápiákat és komplex megoldásokat hozza Magyarországra, a beruházásokban szorosan együttműködve a befektetési ügynökséggel, az orvosszakmai területen partnerségben az egészségügyi kormányzattal. Ez a partnerség túlmutat a gyógyszereinken. Ma ezt a partnerséget ismerik el, ezt fűzzük még szorosabbra. Szerepünk a magyarországi klinikai vizsgálatokban meghatározó: a következő időszakban vállalatunk 9 milliárd Ft-ot költ kutatás-fejlesztésre Magyarországon. Várakozásokkal tekintünk a következő 25 évre, és továbbra is küldetésünknek tekintjük, hogy úttörő megoldásokat hozzunk a legnagyobb kihívást jelentő egészségügyi problémákra Magyarországon” – jelentette ki Thomas Straumits, az MSD ügyvezető igazgatója.
(BrandTrend)