Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A kiskereskedelmi forgalom novemberben 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. A forgalom jelentősen megélénkült az októberi 2,6 százalékos növekedés után. Az év első tizenegy hónapjában szintén 4,7 százalékkal nőtt az üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Novemberben is a nem élelmiszer-kiskereskedelem 8,1 százalékos emelkedése húzta a növekedést az októberi 4,4 százalék után. Az élelmiszerüzletek forgalma 2,1 százalékkal nőtt. Az üzemanyag-fogyasztás 5,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az októberi 1,2 százalékos ütemet követően, amelyben a jövedékiadó-emelés miatt szeptemberre előrehozott tankolások is szerepet játszottak.

Az év első 11 hónapjában 7,2 százalékkal nőtt a nem élelmiszer-jellegű termékek eladása és 5,1 százalékkal az üzemanyag fogyasztás. Az élelmiszer kiskereskedelem volumene 2,7 százalékkal nőtt.

A kiskereskedelmi forgalom novemberi részletes adatait január 25-én közli második becslése alapján a KSH.
(BrandTrend)