Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Ahogy egyre többen választják a munkavállalás szabadabb, kötetlenebb formáit, mind nagyobb az igény a szabadúszókat összehozó eseményekre. A Budapesten október 17-23. között zajló rendezvénysorozat, a SMarthu által szervezett első magyarországi Freelancers Week keretében erre – tréningek és előadások mellett – több kapcsolatépítő eseményen is lehetőség nyílik.

Világszerte, így Magyarországon is érezhető a trend, hogy a pályájuk elején lévő fiatalok, illetve a céges keretekről megcsömörlött, tapasztalt munkavállalók között is emelkedik a szabadúszó életmódot választók száma. Az Európai Független Szakemberek Fóruma (EFIP – European Forum of Independent Professionals) idén tavasszal kiadott statisztikái szerint a szabadúszók adják a kontinens munkaerejének leggyorsabban növekvő szegmensét. Míg 2013-ban az EU 27 tagállamában mintegy 8,9 millióan dolgoztak szabadúszóként, mostanra ez a szám 45 százalékkal gyarapodott.

Bár számtalan előnye van – rugalmas munkaidő, tetszőlegesen választott munkavégzési helyszín, mentesség a céges kötöttségektől –, a szabadúszás sok nem kreatív, adminisztratív teendővel és pénzügyi kockázattal jár.

A SMarthu célja, hogy támogassa a kreatív szabadúszókat és az önálló munkavégzést – legyen szó szervezeti háttérről, közösségépítésről vagy párbeszédről. A Freelancers Week rendezvényei is az egyre gyarapodó szabadúszó-közösség segítését tűzik ki célul; az egymással megismerkedő függetlenek egymásban is értékes üzleti, szakmai kapcsolatokra találnak ezen a platformon keresztül.

Bővebb információt a Freelancers Week weboldalán (http://freelancersweek.hu), illetve az egyes események Facebook-oldalain találhatnak az érdeklődők.
(BrandTrend)