Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Telenor megújítja feltöltőkártyás díjcsomagjait, a mobilszolgáltató társaság szándéka szerint az eddigieknél kedvezőbb csomagok jobban alkalmazkodnak az átalakuló mobilhasználati szokásokhoz és a változó ügyféligényekhez – jelentette be a cég.

A Telenor lakossági ügyfelei között még mindig többségben vannak a kártyás előfizetők. A társaság saját ügyfelei körében végzett kutatás szerint a feltöltőkártyát azok részesítik előnyben, akik szeretik előre tervezni a kommunikációra fordított költségeiket. A kontrollált költségtervezés mellett ugyanakkor az okostelefonok térhódításával – 2015-ben már csak ilyeneket adott el a társaság – a mobilinternet használatára is egyre nagyobb az igény.

Az ügyféligényekhez alkalmazkodva a négy új tarifacsomagból kettő 1 Gigabájt (GB) adatmennyiséget is tartalmaz, továbbá korlátlan használatot a legnépszerűbb közösségi média és csevegő alkalmazásokhoz – ismertette Takács Tamara, a feltöltőkártyás szegmens vezetője. A havi 1 GB adatforgalom átlagos mobilinternet fogyasztásnak felel meg a társaság ügyfelei körében.

A Telenor tájékoztatása szerint az üzleti előfizetőket is beleszámítva többségben vannak a számlás előfizetések a társaság ügyfelei között. Az üzleti előfizetők jellemzően számlás előfizetéssel rendelkeznek. Az árbevétel nagyobb része is a számlás előfizetésekből származik.

A Telenor Magyarország 2015-ben 155,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint. A norvég Telenor-csoporthoz tartozó mobilszolgáltatónak Magyarországon mintegy 30 százalékos piaci részesedése és 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van. A társaság 1100 munkavállalót foglalkoztat.
(MTI – BrandTrend)