Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Ez alkalommal Mundruczó Kornél (filmrendező), Bucsi Réka (animációs filmrendező) és Magyar Judit (tréner, az Enneagram módszer hazai specialistája) lesznek a Masterclass vendégei. Akár moziban, színházban vagy olvasás közben, minden ember arra vágyik, hogy saját tükörképére, ellentétjére leljen a karakterekben. Talán ebből következően is, egy-egy alkotás legmeghatározóbb eleme az egyéniségekkel való játék, illetve azok jellemrajzának összeállítása. A legjobb karakterek mégis maguk írják történeteiket. A negyedik Zeitgeist a következő izgalmas kérdésekere szeretne választ adni a meghívott vendégek véleményei alapján:

  • Hogy csináljunk izgalmas karaktert, és miként mozdítsuk meg a történetünket?
  • Miben más egy filmes karakter a színházitól?
  • Hogyan kelünk életre a történetben mi, a nézők vagy az alkotók?

A meghívott vendégek érdekes válaszokat és sokrétű meglátást biztosítanak, hiszen szakmájukból adódóan nyitottak a karakterisztika rejtelmeire.

A soron következő, negyedik Zeitgeist a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál egyfajta nyitányaként kerül megrendezésre. A Friss Hús keretében március 30. és április 3. közt a legjobb és legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmek megtekintésesre nyílik lehetőség a Daazo European Short Film Centre szervezésében.

Helyszín: Toldi Mozi
Időpont: Március 30., 17:00
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
(BrandTrend)