Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Jelentős hálózatfejlesztések és cellabővítések révén az év eleji 12%-ról 97%-osra nőtt a hazai autópályák Hipernet 4G-s lefedettsége. Emellett december közepétől a budapesti metróvonalak mindegyikén – az M1, M2, M3 és M4 vonalon is – is maximális sebességgel hipernetezhetnek a telenorosok. A mobilinternetes fejlesztések mellett a Telenor szakemberei a mobilhálózat működésének optimalizálásával a hanghívások minőségét is javították országszerte.

A Telenor még márciusban jelentette be, hogy arra alkalmas készülékkel rendelkező összes havidíjas és feltöltőkártyás ügyfele számára elérhetővé teszi a 4G-s mobilhálózat használatát, november óta pedig a hipernetes előfizetésekre alkalmazott sebességkorlátot is megszüntette a vállalat. Ennek köszönhetően a vállalat ügyfelei a korábbinál jóval nagyobb lefedettség mellett, nagyobb sebességgel tudják okostelefonjaikkal használni a Hipernetet, sem a havidíjas, sem a feltöltőkártyás előfizetőknek nem kell kompromisszumot kötniük a sebességben.

Annak érdekében, hogy ügyfelei megismerjék a 4G-s Hipernet-szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket, az idei év folyamán a Telenor több alkalommal is minden havidíjas és feltöltőkártyás ügyfele számára ingyenessé tette a mobilinternet használatát egy-egy napra. Karácsonykor – december 24-én, 25-én és 26-án – is díjmentesen tudnak mobilinternetezni mobiljukról a telenorosok.

A kampány sikerét jól mutatja, hogy novemberben már az eladott új okostelefonok 80 százaléka 4G-s készülék, és a Telenor ügyfeleinek csaknem 40 százaléka, mintegy 1,4 millió előfizető használ mobilinternetet. Mivel a Hipernet 4G hálózat lefedettsége és az azt használó ügyfelek száma jelentősen nőtt, ezért a kis- és nagyképernyőn bonyolított mobilinternetes forgalom is emelkedett, ez havonta átlagosan 1,3 gigabájtot tesz ki.
(BrandTrend)