Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

2016. január 1-jével hivatalosan is megkezdi működését a MET Holding AG és a Magyar Telekom Nyrt. vegyesvállalata, az üzleti energiaszolgáltató E2 Hungary Zrt. Az ügyfélportfóliók egyesítése már megkezdődött: a Telekom teljes üzleti energiakereskedelmi tevékenységét az új társaságba szervezi, és a MET vállalati ügyfeleinek jelentős részét is ez a vállalat szolgálja majd ki.

A szükséges engedélyek birtokában – a szolgáltatás zavartalan fenntartása mellett – jövő év elejétől az E2 Hungary Zrt. folytatja a MET és a Magyar Telekom üzleti ügyfeleinek kiszolgálását. Ezzel párhuzamosan már elindult az ügyfelek értesítése is. Az anyavállalatok által 50-50 százalékban tulajdonolt új energiaszolgáltató országszerte több mint 4000 üzleti ügyfél részére nyújt majd földgáz-, illetve villamosenergia-szolgáltatást. Ezzel a portfólióval a társaság az üzleti villamosenergia- és földgázpiac egyik meghatározó szereplője lesz. Az E2 önálló, a tulajdonosoktól függetlenül működő üzleti egység, saját értékesítési stratégiával.

Krascsenics Roland, az E2 Hungary vezérigazgatója elmondta: „Az E2-nél azon dolgozunk, hogy ügyfeleink energiabeszerzését minden tudásunkkal a lehető leghatékonyabban segítsük, hogy ők arra összpontosíthassanak, amihez a legjobban értenek: a saját üzletükre. Mindezt szakértelemmel, a vállalkozások egyedi igényeinek is megfelelő szolgáltatásokkal és értéknövelt megoldásokkal szeretnénk elérni, nemcsak itthon, de terveink szerint közép-hosszú távon a régió további országaiban is.”

A partnerség a Magyar Telekom és a MOL (a MET 40 százalékos tulajdonosa) 2013 nyarán létrejött stratégiai megállapodásán alapul. A Telekom üzleti energiafelhasználó ügyfélkörének vegyesvállalatba szervezése nem érinti a Magyar Telekom lakossági áramszolgáltatását.
(BrandTrend)