Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Az Analogy Zrt. által fejlesztett Practify nyerte a ‘Get in the Ring’ Startup-Olimpia magyarországi döntőjét, és így a Practify képviselheti Magyarországot a januárban Bulgáriában megrendezésre kerülő kelet-európai döntőben. A világverseny magyarországi fordulóját november 25-én a Corvinus Egyetem aulájában rendezték meg egy showműsor keretében, ahol a startupperek egy valódi ringben “meccseltek” egymással több fordulóban, 30-60 másodperces menetekben. A pontozó bírók Magyarország vezető befektetői és alapkezelői közül kerültek ki, az esemény fővédnöke Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Bizonyára sokaknak vannak tapasztalatai arról, hogy egy vállalati képzés vagy tréning után nagyon kevés hasznosul mindabból, amit a képzés során tanultunk. Az, hogy ez nem csak egy érzet, nemzetközi kutatások támasztják alá. Utánkövetés nélkül a tanultakat csak a résztvevők 15%-a építi be a mindennapi gyakorlatba, ami nagyon alacsony arány, hiszen kevés olyan iparág van, ami 85%-os selejtarány mellett prosperál. Ugyanakkor, megfelelő utánkövetéssel ez a hasznosulási arány megfordul, azaz 85%-ra emelkedik.  Az utánkövetés nem más, mint a résztvevők motiválása arra, hogy a tréningen tanultakat folyamatos gyakorlás mellett a mindennapi munkájukba beépítsék.

A motiválás sem könnyű feladat, főleg, ha arra gondolunk, hány felé oszlik a figyelem a napi munka során. Ezért olyan eszközre van szükség, ami a tanultak beépülését úgy segíti, hogy az nem hat terhelően a résztvevők számára. Ezt a Practify úgy oldja meg, hogy az utánkövetést a résztvevők és a tréner számára is könnyűvé, szórakoztatóvá és játékossá teszi azzal, hogy össznépi társasjátékot kínál az érintetteknek. Mindezt digitális formában, bárhonnan bármilyen eszköről könnyedén és gyorsan elérhetően.

A Practify különlegessége, hogy a fejlesztők eredetileg egy nagy mesterséges-intelligencia projekten dolgoztak és dolgoznak a mai napig is. A Practify módszertanára és hasznosságára az emberi tanulási folyamat kutatása során bukkant a csapat, hasonlóan ahhoz, ahogy fontos és sikeres gyógyszerekre gyakran egy egészen más irányú kutatás során találnak rá a tudósok.

Bár alig egy éve, hogy a Practify fejlesztésére külön erőforrásokat allokált a cég, már több nagy magyarországi vállalat használja és idén ősszel Írországban is nagy sikerrel mutatkozott be.
(BrandTrend)