Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a svéd Ericsson és az amerikai Cisco hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amelytől 2018-ra külön-külön legalább egymilliárd dolláros bevétel-növekedést várnak.

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója a tájékoztatás szerint elmondta: az együttműködés kezdetben a szolgáltatói ügyfelekre összpontosít, majd a vállalati szegmens lehetőségeire és a dolgok internete (Internet of Things, IoT) szolgáltatások kiterjesztésére minden iparágban. Mindkét társaság szilárd meggyőződése, hogy minden vállalkozás és iparág digitális átalakulásában a hálózaté a fő stratégiai szerep – szögezte le.

A közlemény idézi Chuck Robbinst, a Cisco vezérigazgatóját, aki kiemelte: a piac nagyon gyorsan változik, a jövőben csak azok a társaságok lehetnek sikeresek, amelyek megfelelő stratégiai együttműködések révén biztosítani tudják az innovációt, növekedést, és hozzáadott értéket az ügyfelek számára.

A közlemény szerint a két óriáscég egymást kiegészítő tevékenységeivel – globális szolgáltatások, tanácsadás, integráció, menedzselt vállalati megoldások bármely információtechnológiai (IT) és hálózati rendszeren – az ügyfelek képesek lesznek felgyorsítani vállalkozásuk átalakítását a modern kor követelményeinek megfelelően.

Mint írják, az Ericsson és a Cisco működése jól kiegészíti egymást, közösen több mint 56 ezer szabadalommal és 11 milliárd dolláros kutatás-fejlesztési (K+F) beruházással rendelkeznek, valamint több mint 76 ezer szakemberük szolgálja ki az ügyfeleket mintegy 180 országban.

A Magyarországon is jelen lévő Ericssonnál világszerte 115 ezer szakember dolgozik, 180 országban vannak ügyfelei. A világ mobilforgalmának negyven százalékát Ericsson hálózatokon keresztül bonyolítják, a vállalat vezető pozíciót tölt be a mobilhálózati berendezések piacán.

A kaliforniai székhelyű Cisconak több mint 71 ezer alkalmazottja van, az internetes hálózati piac vezetője – áll a közleményben.
(MTI – BrandTrend)