Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Mi a közös a Pakisztánból származó Fatimaban, a bulgáriai Gretaban és a magyarországi Anettben és Zoltánban? Mindannyian fiatalok, lelkesek, és elkötelezettek az oktatás és a tudásmegosztás fejlesztése iránt, így 21 társukkal részt vehetnek a Telenor Youth Forum rendezvényén Oslóban december 8-11. között.

A hazánkat képviselő Sóti Anett, 27 éves, egy tehetséggondozó program trénere, Zalányi Tamás pedig a Szegedi Tudományegyetem 19 éves hallgatója. Anett pályázatában azt fejtette ki, hogy milyen változásokra lenne szüksége az oktatásnak. Szerinte az internet világában nem azt a tudásanyagot kellene bemagoltatni a fiatalokkal, mely 1-2 perces kereséssel elérhető a weben, hanem arra kell megtanítani őket, hogyan használják és integrálják ezeket az információkat eddigi ismereteik közé. Tamás pedig egy olyan applikációt hozna létre, mely segítségével a harmadik világban élő fiatalok 6-8 fős csoportokban tanulhatnának kortársaiktól. A kis társaság egyszerre biztosítaná az interaktivitást, valamint a kapcsolatépítés és más kultúrák megismerésének lehetőségét. Így olyan készségekre tehetnének szert a tanulók, melyek a későbbiekben munkába állásukat is segíthetik.

„A Youth Forum résztvevői olyan egyedi ötleteket és gondolatokat hoznak magukkal, melyek különböző nézőpontokon alapulnak, és más-más társadalmi helyzetükből fakadnak. Ők ott is lehetőségeket látnak, ahol mások csak akadályokat. Azt szeretnénk megvitatni velük, hogy a Telenor és a mobiltechnológia hogyan lehet része a változás elősegítésének és a tudáshoz való hozzájutás fejlesztésének” – mondta Sigve Brekke, a Telenor csoport elnök-vezérigazgatója.

A Telenor Csoport és a Nobel Békeközpont idén harmadik alkalommal hirdette meg a Youth Forum programot, mely idén arra a kérdésre keresi a választ, hogyan biztosíthat esélyegyenlőséget a mobiltechnológia az egész világon mindenkinek. A 13 Telenor országból 2000 fiatal küldte be ötleteit a tudásmegosztás és az oktatás előtt álló kihívások megoldására. A hazai zsűri a legjobbnak ítélt nyolc pályázót meg is hallgatta, akik közül négyen jutottak be a nemzetközi döntőbe. Közülük választotta ki a nemzetközi zsűri Anettet és Tamás, akik december 8-11. között Oslóban oszthatják meg gondolataikat a témáról.
(BrandTrend)