Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

„A Vodafone Magyarország és a Budapesti Corvinus Egyetem közötti együttműködés célja, hogy a hallgatók naprakész gyakorlati tapasztalatokkal egészíthessék ki az egyetemen megszerzett magas szintű elméleti tudást” – mondta Dr. Görög Mihály, a Corvinus Egyetem fejlesztési rektor-helyettese csütörtökön, miután Diego Massiddával a Vodafone vezérigazgatójával, Dr. Pavlik Líviával a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárjával és Tóth Zsuzsannával, a Vodafone HR vezérigazgató-helyettesével felavatták az egyetemen a Vodafone Auditóriumot.

„A Vodafone Auditórium több számunkra, mint egy előadóterem. Jelképezi azt a hosszútávú együttműködést, amelyet a Vodafone és a Corvinus Egyetem valósít meg, s amelynek égisze alatt hallgatóink is megtapasztalhatják a gyakorlati tanulás fontosságát és hasznosságát. Egyetemünk számára nagyon fontos a tehetséggondozás és a hallgatói szolgáltatások körének folyamatos bővítése. Bízunk benne, hogy mind a mai nappal átadott terem, mind az együttműködés az ifjú tehetségek, a Corvinusos diákok előnyére válik, és sokak számára lesz meghatározó élmény szakmai életük során, akár gyakornoki program, akár hosszabb távú elköteleződés formájában” – hangsúlyozta a rektor-helyettes.

Az együttműködés előzménye a Vodafone Csoport Magyarországon is működő Discover Programja, amelynek több éves tapasztalata alapján a Vodafone idén nyáron stratégiai partnerségi szerződést írt alá Budapesti Corvinus Egyetemmel.

A Vodafone szakemberei az együttműködés keretében a 2015/16-os tanévben rendszeresen tartanak szakmai előadásokat, szemináriumokat az egyetemen, emellett projektversenyt indítanak és lehetőséget biztosítanak a diákoknak arra, hogy személyesen is megismerkedhessenek a vállalattal és a felsővezetőkkel.

„Tevékeny részvételünk a hazai felsőoktatásban kulcsfontosságú, hisz nem csupán a társadalmi érdekeket szolgálja, de vállalatunk számára is komoly előnyöket biztosít. Az egyetemek, oktatási intézmények és a privát szektor közti szoros kapcsolat hidat emel az értékes elméleti tudás és a mindennapok nagyvállalati gyakorlata között, elősegítve a frissdiplomások munkába állását, és biztosítva a nagyvállalatok számára a magasan képzett és tudatos munkaerőt” – mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

A Discover vezető-utánpótlás program legfőbb célja, hogy kreatív, ambiciózus és vállalkozó szellemű fiatalokat vonzzon a vállalathoz. A program tehetséges pályakezdők számára nyújt karrierépítési lehetőséget. A programba többlépcsős kiválasztási folyamat sikeres teljesítése után kerülnek be a legtehetségesebb frissdiplomások, akik először megismerkednek a vállalat ügyfeleivel, termékeivel és szolgáltatásaival, majd másfél éven át különböző, általuk választott üzleti területeken (marketing, értékesítés, IT, HR, pénzügy) dolgozhatnak projekt jellegű feladatokon.

A Vodafone Discover Programjában eddig Magyarországon harminckét, 80 százalékban a Corvinuson végzett friss diplomás vett részt, közülük 25-en jelenleg is a Vodafone-nál dolgoznak.
(BrandTrend)