Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Nemzeti Olvasottság Kutatás (NOK) Konzorciumi ülésén, a kiadók és ügynökségek szavazataikkal felhatalmazást adtak arra, hogy aláírásra kerüljön a hazai piacon nagy tapasztalattal rendelkező TNSHoffmann – Mediameter kutatói konzorciummal a 2016-tal kezdődő időszak szolgáltatási szerződése. Ezzel egy hosszú, egyéves tenderidőszak zárásaként a mai napon döntés született arról, hogy 2016 januárjától már a tendernyertes konzorcium végezheti a hazai olvasottságmérést.

Az olvasottságkutatás Magyarországon immár több mint húsz éves múltra tekint vissza. A NOK továbbra is Magyarország legnagyobb mintájú otthoni, személyes interjúkon alapuló kutatása. A két évtized eredményei és az ez alapján lefektetett szakmai alapok az új szolgáltató számára is iránymutatóak.

Az új szerződés a szolgáltató számára a korábbi alapokon túl, jelentős többletkihívásokat is rejt. A jövőben a kutatók amellett, hogy vállalták a hagyományok megtartását – így biztosítva a kutatási adatok folytonosságát-, kedvezőbb pénzügyi kondíciók mellett szolgáltatnak és a kutatás korábbi design-jához hasonló megjelenéssel jelentkezik.

A szerződés szakmai része az előző évek gyakorlatán alapul, a jövő évtől életbe lépő NOK kutatás módszertani megközelítése és az ezzel szemben támasztott alapvető elvárások (mintanagyság, adatfelvétel, ellenőrzés) nem változtak. Jelentős változás, hogy a NOK ügyfelek számára kibővített ügyfélszolgálatot is biztosít a szolgáltató. A jövőben is folyamatos adatfelvétel publikációjára 2016-tól félévente kerül sor.

A megrendelői kör elégedettségére szolgál, hogy a szolgáltatási szerződés előkészítése és véglegesítése során sikerült érvényt szerezni a legfontosabb szempontoknak, így a kor követelményeinek való modernizációs megfelelés mellett, továbbra is együtt érvényesülnek a költséghatékonyság és a megfelelő szakmai színvonal feltételei.
(BrandTrend)