Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Az IKEA Csoport teljes forgalma meghaladta a 31,9 milliárd eurót az augusztus végével záródott gazdasági évben.

Az IKEA euróra átszámított összes árbevétele 11,2 százalékkal növekedett, az árfolyamváltozások hatását is figyelembe véve, a cég teljes forgalma 8,9 százalékkal nőtt. Az értékesítés mértéke a régóta működő, bevált áruházak esetében 5,1 százalékkal emelkedett.

A közlemény szerint továbbra is Kína az IKEA Csoport leggyorsabban fejlődő piaca, megelőzve Oroszországot. Németországban rekordszintre emelkedett az eladás. Észak-Amerika is jól teljesített, csakúgy, mint Dél-Európa, ahol szintén pozitív eredmények születtek.

Az eladások növekedése többnyire a régóta működő, bevált áruházakra volt jellemző. A digitális megoldásokkal kiegészített új áruházak szintén hozzájárultak az értékesítés növekedéséhez.

A 2015-ös gazdasági évben az IKEA Csoport 13 új áruházat, valamint 3 új árufelvételi pontot nyitott, ahol a vásárlók átvehetik a megrendelt termékeiket (Spanyolországban, Norvégiában és Finnországban a teljes IKEA-választéknak csak egy része érhető el).

Az IKEA Csoport éves jelentését, valamint az IKEA Csoport Fenntarthatósági riportját 2015 decemberében hozzák nyilvánosságra.
(MTI – BrandTrend)