Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Marketing Kft. „Rádiózz, interjúzz, alkoss véleményt és vond be diáktársaidat is a párbeszédbe!” jeligével országos pályázatot hirdet minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő számára, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.

A pályázatra minden 14-18 éves középiskolás iskolarádió-, és iskolaújság-szerkesztő, szerkesztőség jelentkezhet. A kétfordulós verseny győztes csapata egy brüsszeli kirándulást nyer.

A szervezők célja, hogy a fiatal újságírók széles körű vitát, párbeszédet indítsanak saját környezetükben egy érdekes és aktuális EU-s vagy európai parlamenti témában, mint például a menekültkérdés, vagy akár a nemek közti esélyegyenlőség. Ehhez bármilyen kommunikációs felületet és eszközt felhasználhatnak.

A verseny első fordulójában a pályázóknak egy olyan, az Európai Parlament által is tárgyalt témát kell feldolgozniuk, ami közvetlenül érinti vagy érdekli az iskola diákjait. A forduló végén 7 regionális győztest választanak. A hét győztes szerkesztőség csapatának lehetősége lesz részt venni egy budapesti médiatréningen, ahol a videóvágástól az interjúkészítésig, a közösségi média használatától a tudósítások megírásáig minden fortélyt elsajátíthatnak a szakma nagyjaitól.

A verseny második fordulójában a regionális győztes szerkesztőségek iskolájában egy egész napos, versenyekkel színesített európai uniós tematikájú iskolanapon az osztályok értékes nyereményekért versenyezhetnek, amiről a diák rEPorterek tudósítanak.
(BrandTrend)