Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Budapesten nyitott üzleti szolgáltató központot az amerikai, energiagazdálkodásra specializálódott Eaton, amely a központban a tervek szerint 2016 végéig több mint 150 új munkahelyet teremt – jelentette be csütörtökön Budapesten Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Kurt McMaken, az Eaton régiós elnöke.

Az Eaton jelenleg Budapesten és Győrben már 350 munkavállalót foglalkoztat, az új központtal 2016 végéig mintegy 500-ra nő magyarországi alkalmazottainak száma.

Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet, és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke beszédében hangsúlyozta: az új budapesti szolgáltató központ ügyfélszolgálati és értékesítést támogató funkcióval egészíti ki az Eaton EMEA-régióbeli villamosenergiai és hidraulikai üzleti tevékenységének támogatását.

Magyar Levente kiemelte: az Eaton döntése magyarországi jelenlétének bővítéséről annak bizonyítéka, hogy a magyar gazdaságban továbbra is nagy lehetőségek rejlenek. Hangsúlyozta, hogy az energetikai szektor, az energiagazdálkodás a jövő és a jelen fontos területe, egy magas hozzáadott értéket képviselő szektor.

Kurt McMaken elmondta, hogy a budapesti üzleti szolgáltató központ az ügyfélszolgálati és értékesítést támogató funkció mellett technikai és felhasználói  segítséget nyújt majd a vásárlók, értékesítők, nagykereskedők, forgalmazók és viszonteladók számára megrendeléseik intézésével kapcsolatban. Kifejtette, hogy az Eaton 1995 óta van jelen Magyarországon, ekkor alapították meg a cég 100 százalékos leányvállalatát, a Klöckner Moeller Hungaria Kft.-t. 2008-ban vásárolta meg az Eaton a Moeller csoportot, majd nevét Eaton Industries Kft.-re változtatta 2010-ben.

Jelenleg Budapesten működik az Eaton értékesítési csapata, illetve a cég több mint 90 forgalmazóból és partnerből álló, 55 városra kiterjedő hálózatán keresztül végzi az értékesítést.

Magyar Levente elmondta: az Eaton a következő években is több száz képzett magyar fiatalnak kínál perspektívát és munkahelyet, esetleg olyanoknak is, akik egyébként külföldön próbálnának szerencsét. Leszögezte, hogy az Eaton továbbra is számíthat a magyar kormány nyitottságára és segítségére.
(MTI – BrandTrend)