Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A PayPal hivatalosan is különvált az eBay-től, és megkezdődött a kereskedés a független vállalat részvényeivel. A cég vezetősége, munkatársai és kereskedelmi partnerei együtt ünnepelték a bevezetés napját, és közösen nyomták meg a tőzsdére lépés pillantát szimbolizáló PayPal gombot a NASDAQ-on.

PYPL-Bell-Ringing-Photo

„A világ legismertebb online fizetési platformja és legmegbízhatóbb digitális pénztárcája új korszak kapujában áll, ezért mindenki óriási izgalommal várta a tőzsdére lépést. A elektronikus pénz és a mobil technológia gyorsuló térnyerése mindenki számára biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszi a pénzügyek intézését, és rengeteg lehetőséget kínál az immár független PayPal számára, hogy megerősítse meghatározó szerepét az e-kereskdelmi iparágban”mondta Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója.

A PayPal a globális online fizetési piacon kivételesen erős pozíciót tudhat magáénak: a vállalat jelenleg 169 millió aktív fogyasztói számlával rendelkezik a világ 203 piacán, és a tavalyi évben 235 milliárd dollár összesített fizetési mennyiség feldolgozásával (a mobilkészülékről történő fizetések értéke 46 milliárd dollár volt) több mint 8 milliárd dollár nyereséget termelt.

„Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy – összhangban a befektetői érdekekkel és a hosszútávú célkitűzéseinkkel – maximálisan kiaknázzuk a vállalat jelenlegi erősségeit. Statégiai célunk egy mobilkészülékeken és pénztári fizetésneknél is használható technológia-független platform létrehozása, amely képes hozzáadott értéket teremteni az online kereskedelem és a vásárlók számára egyaránt”folyatatta Schulman.

A PayPal korábban is volt már tőzsdei vállalat a NASDAQ-on, mielőtt az eBay 2002-ben felvásárolta 1.5 milliárd dollárért.

A PayPal részvényei már 2015. július 6. óta elérhetők voltak PYPLV szimbólum alatt, ami lehetővé tette a befektetők számára, hogy már a kibocsátás előtt kereskedjenek a részvények megvásárlásának jogával. A szétválási szabályzatnak megfelelően, aki július 8-án (Record Date) eBay törzsrészvénnyel rendelkezett, 2015. július 17-én minden egyes eBay részvény után egy darab PayPal törzsrészvényt kapott. Ez az időszak július 17-ével lezárult le, mától a megszokott szabályozás szerint megkezdődik a PayPal törzsrészvények kereskedése.
(BrandTrend)