Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Vállalás – tréning – előzetes véleménykérés komplex folyamata (közte az ÖRT előzetes jóváhagyása) – monitoring. Ennek teljes rendszeréről tréningezte a Nestlé munkatársait az ÖRT és a cég vezetői.

A Nestlé az élelmiszergyártók felelős gyakorlatának egyik élharcosaként az ún. EU Pledge első aláírói között volt. Ennek keretében nem reklámozzák a táplálkozási profilba nem illeszkedő termékeiket 12 éven aluli gyermekeknek tévében, sajtóban és a honlapjaikon. 2016 januárjától pedig mozira, rádióra, a mobilmarketingre és a direkt marketingre is kiterjesztették a vállalást. A célközönség 65%-nak 12 éven felülinek kell lennie. Ahol nincs pontos mérési lehetőség, ott a tartalom számít, nem lehet a reklám elsődlegesen a gyermekek számára vonzó.

A Nestlé számára is nagy jelentősége van, hogy az eddig is közel 100%-os megfelelési arányt továbbra is tartani tudja, ezért is szerveznek kiemelten ebben a témában továbbképzést a munkatársaknak minden évben, ahol az ÖRT főtitkára a vezető előadó.

„Fontosnak tartom, hogy az ÖRT monitoring során az európai kollégákkal és a monitoring független felülvizsgáló professzorával is egyeztetett tanulságokat, illetve a vizsgálat konkrét szempontjait megosszam a munkatársakkal. Meggyőződésem, hogy az önszabályozásban maga a kódex és a vállalás egy fontos és nélkülözhetetlen alap, de attól válik sikeressé és működővé, hogy már a megelőzésre, vagyis a munkatársak felkészítésére is nagy gondot fordítunk. Igaz, hogy a Nestlé belső szabályzata szerint mindent elküldenek előzetes vizsgálatra az ÖRT-nek, de időt és sok energiát takaríthat meg minden reklámalkotásban résztvevő, ha már az előkészítés és a tervek első elfogadásakor sem futnak bele zsákutcába” – fogalmaz Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára.

„A Nestlé a kódex és az EU Pledge előírásai mellett plusz belső vállalásokat tett, amelynek részletes végrehajtási szabályzatát, annak előírásait is e képzés keretében osztottuk meg a kollégákkal. Jelentős figyelmet fordítunk a digitális kommunikációra, illetve annak felelős megjelenítésére, amelynek jelentőségét kiemelten is hangsúlyozzuk. A digitális kommunikáció stratégiai jelentőséggel bír a cégünk számára, de nem felejtjük el, hogy a felelős kommunikáció szabályai, sőt mi több speciális szabályai arra is vonatkoznak” – hangsúlyozta Gyovai Györgyi, a cég kommunikációs és marketing igazgatója.

„A tréningen valamennyi márkánk márkamenedzsere részt vett. Visszajelzésük alapján, bár az önkéntes vállalásoknak való megfelelés több munkát igényel és sokszor kreatívnak talált ötletetek újragondolásával jár, azt mindig szem előtt tartják. A tréningen elhangzott információkat hasznosnak találták, amely segíti munkájukat. A vállalás tehát teljes kört ír le, a gondolattól a megvalósításig minden állomást fontosnak tartunk, ettől működő és hiteles” – tette hozzá Rácz Éva, a Nestlé jogtanácsosa.
(BrandTrend)