Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Samsung bejelentette a partnerségi megállapodást a koreai telekommunikációs szolgáltatóval, az LG U+-szal, melynek keretében közösen fogják az 5G technológiát továbbfejleszteni oly módon, hogy az mindkét vállalat pozícióját tovább szilárdítja. A megállapodás ezen felül Korea az 5G kutatás területén elfoglalt globális vezető pozícióját is tovább erősíti, valamint a szabványok kialakításában és a telekommunikációs innovációk következő szintre emelésében is nagy jelentőséggel bír.

“Ez az együttműködés nemcsak felpörgeti a terület kutatás-fejlesztését, de a globális telekommunikációs innovációs törekvéseknek is új lökést ad. Az 5G hálózatok a fantasztikus új technológiák konvergenciáján alapulnak majd, kezdve a fejlettebb antenna rendszerektől, a virtuális számítógépekben használt virtuális hálózati interfészekig (NFV). A Samsung csúcstechnológiája és az LG U+ szakértelme, valamint a felhasználói preferenciák, applikációk és a szolgáltatási trendek átfogó ismerete igen erős kombinációt alkotnak” – mondta DongSoo Park, a Samsung üzleti hálózatok kutatás-fejlesztési csoportjának alelnöke.

“Együtt készülünk fel az 5G korra. Abban bízunk, hogy a szoros együttműködés során az LG U+ kiterjedt hálózat kezelési tapasztalata és tudása, valamint a Samsung technológiai vezető pozíciója segítségével nem csak Koreában, de globálisan is az új generációs telekommunikációs technológiák úttörői lehetünk” – tette hozzá Sun Tae Kim, az LG U+ szolgáltatás-fejlesztési részlegének ügyvezető alelnöke.

A nyilatkozat ünnepélyes aláírására június 25-én került sor, amely egyben a hivatalos partnerségi kapcsolat kezdetét is jelenti. Az eseményen, ahol a vállalatok 100 vezető dolgozóval képviseltették magukat, részletesen megbeszélték az együttműködés részleteit is, amelynek eredményeképp abban is megegyezetek, hogy 2020-ra “teljes 5G készültségben” lesz a két vállalat.
(BrandTrend)