Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Míg néhány éve közel lehetetlen volt mobillal vásárolni, ma már szinte minden elérhető a karnyújtásnyira lévő okos készülékünk segítségével. Tanulságos végiggondolni, hogy mire költenénk el, ha hirtelen egymillió forintos keret állna a rendelkezésünkre. Hamar kiderül, hogy mára a bőség zavara lépett fel: alig győznénk letölteni és kezelni a sokféle alkalmazást, melyekkel vásárolhatunk.

Ahogy azt a kutatások és a hétköznapi tapasztalataink is megerősítik, mobilunkat egyre több mindenre használjuk. Az okostelefonok korszakában a kapcsolattartás, fotózás, játék és munka mellett a pénzköltés egyik fontos eszköze is a telefon lett. Egy friss magyar kutatás válaszadóinak például 36%-a vásárolt mobillal az elmúlt fél évben. Bár nem tartunk még ott, hogy a telefon teljesen kiváltsa a pénztárcánkat, de egyre több területen helyettesíti a bankkártyát és a készpénzt.

A mobilfizetés Magyarországon ugyan az utóbbi években lett forró téma, fizetésre azonban régóta használjuk már a telefonunkat. Az SMS rendszerű mobilparkolás volt az első sikertörténet, ami megmutatta, hogy rövid idő alatt tömegek térnek át az apró dobálásáról a rövid szöveges üzenetek küldésére. Az okostelefonok megjelenésével az SMS idejétmúlttá vált, ma számos alkalmazás közül választhatunk, melyek még kényelmesebbé, olcsóbbá és gyorsabbá teszik a parkolást.

Abu Mo

Egy másik, 7000 fős hazai felmérés szerint meglepően sokan, a megkérdezettek 89 százaléka csak legális szoftvert használ. Valószínűleg kevesen töltenek le olyan 200 dolláros alkalmazást, mely drágakő formájú widget-et tesz ki a képernyőre, de a fizetéssel bővíthető játékok, vagy épp a reklámmentesség nagy vonzerőt jelent az alapból fizetős alkalmazások mellett.

Népszerűek a mobilbankolásra és csekkbefizetésre fejlesztett megoldások is, mint például a Díjnet, vagy a Posta alkalmazásai, és ez nem véletlen: a csekk QR kódja és a telefonon tárolt adatok gyakran kényelmesebbé teszik a pénzügyek intézését, mintha PC-t használnánk. Online vásárlásra is sokan használják mobil eszközeiket: böngészőből ugyan kicsit körülményesebb a fizetési tranzakció, de mára szinte minden szolgáltató kínál appot is, mely a puszta rendelésen és fizetési lehetőségen kívül plusz szolgáltatásokat is nyújt. Például a H&M, vagy a Zara alkalmazása divathíreket is kínál, míg a Tesco Bevásárlás tárolja a heti listánkat és kedvenceinket, így egy rövid buszozás alatt elintézhetjük a nagybevásárlást. Emellett például vehetünk repülőjegyet, foglalhatunk szállást, vagy böngészhetünk apróhirdetéseket is számítógépünk bekapcsolása nélkül.

A mobilfizetés lehetősége már a magyar boltokban és szórakozóhelyeken is megjelent. Különböző megoldások biztosítanak lehetőséget arra, hogy az egyes elfogadóhelyeken az okostelefonunkat használjuk a tranzakcióhoz.

Egy millió forint már hosszabb időre is kényelmesebbé tenné a mindennapokat, ezt a gyakorlatban is megtapasztalhatja most bárki: Ugyanis az ingyenes, mobilszolgáltató- és bankfüggetlen Simple alkalmazás felhasználói között június 1-ig egymillió forint feltöltést sorsol ki az OTP Mobil.

Simple

Ezt az összeget nem csak egyoldalúan használhatjuk fel, hiszen a Simple egy olyan alkalmazás, amelynek különböző szolgáltatásai leegyszerűsítik és könnyebbé teszik a vásárlás folyamatát.

Összefoglalva elmondható, hogy ha kapunk egymillió forintot a mobilunkra, nem is olyan nehéz változatosan elköltenünk. A kérdés már csak annyi, hogy gyorsan, vagy szépen beosztva élünk a lehetőséggel.
(BrandTrend)