Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

A svájci ügyészség szerint az érintettek állítólag az 1990-es évektől több mint 100 millió dollár értékben fogadtak el kenőpénzt sporttal foglalkozó média- és értékesítési cégektől, amelyek cserébe megkapták különböző egyesült államokbeli és latin-amerikai tornák média- és értékesítési jogait.

Ha a szerdai kihallgatáson a nap folyamán megnevezendő gyanúsítottak beleegyeznek a kiadatásba, azonnal átadhatják őket az amerikai hatóságoknak. Ellenkező esetben kiadatási kérvényre lesz szükség. A tengerentúlon csalással, zsarolással és pénzmosással is gyanúsítják őket.

Sajtóinformációk, így a BBC és a New York Times jelentése szerint az érintettek között van Jeffrey Webb FIFA-alelnök, az észak- és közép-amerikai országokat tömörítő CONCACAF vezetője, továbbá a FIFA végrehajtó bizottságában dolgozó uruguayi Eugenio Figueredo, valamint a brazil szövetséget irányító José Maria Marin és a Costa Rica-i Eduardo Li. Utóbbi jó eséllyel pályázott arra, hogy a héten beválasszák a végrehajtó bizottságba.

Walter de Gregorio, a FIFA szóvivője közölte, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök nincs az érintettek között. Egyelőre annyit tett közzé a szervezet ezután, hogy csak a sajtóból értesült az esetről, és később reagál a hírre.

A pénteki FIFA-elnökválasztáson az ötödik ciklusára készülő Blatter egyetlen kihívója Ali bin al-Husszein jordán herceg lesz.
(MTI – BrandTrend)