Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

A duális képzést is nyújtó Kecskeméti Műszaki Főiskola (GAMF) és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közötti együttműködésnek köszönhetően 2012 szeptembere óta főiskolai hallgatók is csatlakoztak a gyár csapatához.

Fontos mérföldkő a szakképzési program terén 2014 májusa. Ekkor fejezte be sikeresen tanulmányait az első 28 tanuló, akik mindannyian állásajánlatot kaptak a Mercedes-Benz gyárában.

„Aktualitását is tekintve alkalmat ad az ünneplésre az az első helyezés, amelyet a „Szakma Sztárja“ országos versenyen a szerszámkészítők szakmájában ért el egyik növendékünk. Ezúton gratulálunk Dolgos Bálint szakmunkástanulónknak. Nagy köszönet illeti oktatóit is, Samir Kismicet és Mózer Ferencet. Immár 2012 óta képzünk – láthatólag nagy sikerrel – szerszámkészítőket a duális szakmunkásképzés keretében” – nyilatkozta a gyárigazgató, Thomas Geier.

A mai Mercedes-Benz világ fontos eleme a különböző országokban található gyárakban és telephelyeken tanuló fiatalok közötti kulturális csereprogram. Sikerült a kecskeméti szakképzési hálózatot úgy bővíteni, hogy 2014-ben már a magyar tanulók is részt vehettek a Daimler AG-n belül működő diákcsere programban. Többek között Rastattban, Sindelfingenben és Brémában jártak, ahol sok érdekes tapasztalatot szereztek.
(BrandTrend)