Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Eddigi legjobb évét zárta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2014-ben. A vállalat pénzügyi helyzetében is előrelépést hozott a termelési program nagyarányú növelése, a 2013-ban gyártott kb. 109.000 gépjárművel szemben a tárgyévi összesen kb. 150.000 darabra. A nettó árbevétel kb. 2,8 milliárd euróra növekedett az előző évi 2,1 milliárd euróról.

„Gyárunk jelentős mértékben járult hozzá a Mercedes-Benz sikeréhez. Az egész világ számára kizárólag Kecskeméten gyártott CLA és CLA Shooting Brake gyártása nagy felelősséggel jár. Ez is arra ösztönöz bennünket, hogy a továbbiakban is kiemelkedő teljesítmény párosuljon eddigi sikereinkhez“ – tette hozzá Thomas Geier, ügyvezető igazgató. Mindamellett, hogy mindössze 3 évvel a gyár nyitása után már a régió és az ország meghatározó jelentőségű munkaadója, fokozatosan nő a vállalat adófizetői hozzájárulása. 2014-ben a társaság hozzávetőlegesen 5 millió euró iparűzési adót utalt át Kecskemét városának.

„A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. árbevétel tekintetében már 2013-ban is a legnagyobbak közé tartozott, az első tíz vállalat közül a 8. helyet foglalta el országos szinten és 1. lett a dél-alföldi régióban“ – mondta Ekkehard Philipp, pénzügyi igazgató.

A termelési program növelése mellett a harmadik Magyarországon gyártott modell – a CLA Shooting Brake – gyártásának előkészítése jelentette az újabb mérföldkövet a gyár életében. Ezzel tette teljessé a Daimler AG az összesen öt modellből álló, igen sikeres kompaktautó-családot. A CLA Shooting Brake piaci bevezetése 2015. március 28-án történt meg. A CLA után a Shooting Brake a második kizárólag Kecskeméten készülő modell, amelyet innen szállítanak a világ minden tájára.

Ezidáig kb. 1 milliárd eurót fordítottak beruházásokra a kecskeméti gyárban. Ebből közel 100 millió eurót elsősorban az új modell, a CLA Shooting brake gyártásának előkészítésével összefüggésben 2014-ben.

A kizárólag Kecskeméten készülő CLA modell iránt a világ minden táján nagy kereslet mutatkozik. Ily módon az elmúlt év a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. számára ismét a termelési program nagyarányú növelésének jegyében telt. 2014 májusától a termelés 3 műszakban folyik.

Már 2013-ban is jelentősen nőtt a kecskeméti gyár dolgozóinak létszáma, az addigi 2.500 főről 3.200 főre. A létszám alakulása is tükrözi a vállalati növekedést és a 3 műszakos termelési program bevezetését. Ezért került sor a 2014-es év folyamán az újbóli létszámbővítésre, év végén közel 4.000 főt foglalkoztatott a vállalat.

„Egész csapatunk kiváló munkájának köszönhető, hogy pár héttel ezelőtt megkaptuk a „Magyarország Legvonzóbb Munkaadója” díjat“ – tette hozzá Thomas Geier.
(BrandTrend)