Kategória: Hír.

Májustól a Vodafone Magyarország havidíjas előfizetői számára is elérhető a mobiltárca szolgáltatás, mely lényegében egy virtuális pénztárcává változtatja az erre alkalmas mobiltelefonokat. A szolgáltatásba egyelőre kizárólag egy virtuális bankkártya került be, melyet az OTP Bank bocsát ki, tehát a Vodafone Wallet névre keresztelt platformot jelenleg kizárólag OTP-s Vodafone-ügyfelek használhatják. A szolgáltatáshoz csatlakozott partnerek száma a Vodafone ígérete szerint a jövőben jelentősen bővülhet majd – írja a HWSW Online Informatikai Hírmagazin.

“Az alkalmazással az induláskor közel 45 ezer terminálnál lehet fizetni Magyarországon, a mobiltelefon odaérintésével” – jelentette be Alexandre Froment Curtil, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone Wallet – akárcsak a tavaly útjára indított Telekom MobilTárca – egy olyan digitális pénztárca, amellyel – a megfelelő mobiltelefonnal és annak NFC-képes SIM kártyájával – a kívánt fizetési tranzakciót a mobiltelefonnak az NFC-s terminálhoz való érintésével lehet végrehajtani. A Wallet a közeljövőben olyan szolgáltatásokkal fog kiegészülni, mint hűség- és kuponkártyák kezelése, belépők, jegyek tárolása és érvényesítése. A szolgáltatással a mindig kéznél lévő mobiltelefonok fokozatosan felválthatják a hagyományos pénztárcákat, éppúgy, ahogy a mobiltelefon a beépített fényképezőgépekkel hozott forradalmi változásokat.

“A mobiltárca jellegű alkalmazások fő értékét az jelenti, hogy az egyérintéses fizetés előnyeit és élményét mobiltelefonos környezetben valósítja meg” – mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. “Az OTP Bank mindig is élen járt a hazai elektronikus fizetési iparág fejlesztésében. Jelenleg mi vagyunk az egyetlen bank, amely részt vesz mobiltárca alkalmazás bevezetésében” – tette hozzá Kovács Antal.
(BrandTrend)