Kategória: Hír.

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezi idén a CSR Piac kiállítást, amelynek fókusztémája a felelős foglalkoztatás. A rendezvény fővédnöke Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Az egész napos szakmai rendezvényt június 4-én tartják a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A belépés ingyenes, a szervezők elsősorban a vállalatok társadalmi felelősségvállalása és a felelős foglalkoztatás iránt érdeklődőket várják.

CSR_piac_2015_logo

Az immár negyedik alkalommal megrendezett, legrangosabb hazai CSR esemény vonzereje a személyes tapasztalatcsere lehetőségében rejlik. A CSR Piac standjain a kiállító 33 vállalat és 6 szakmai civil szervezet mutatja be a CSR és a felelős foglalkoztatás területén bevezetettinnovatív és példaértékű megoldásait. Az egész napos kiállítást szakmai műhelymunka és civil kerekasztal-beszélgetés is színesíti.

Itt adják át a legkiválóbb CSR- és felelős foglalkoztatási megoldásért járó díjakat, valamint aValóban Felelős Vállalat-díjat, és a Társadalmi Vállalkozás különdíjat. A közönségdíjat pedig a nap folyamán a látogatóközönség által leadott szavazatok alapján ítélik oda.

Magyarország kormánya a közelmúltban elfogadott Nemzeti CSR Cselekvési Tervben nagy hangsúlyt helyez a felelős foglalkoztatásra, valamint a kis- és középvállalkozások szerepére. Ezzel összhangban a CSR Piac eddig megszokott kategóriái mellett 2015-ben kiemelten kezeljük a munkavállalókra vonatkozó felelős programokat.

A kiállítást egy pályázat előzte meg: nagy- és kisvállalatok, intézmények egyaránt pályázhattak két évnél nem régebbi CSR és felelős foglalkoztatási intézkedéseikkel, valamint kisvállalatok a Valóban Felelős Vállalat kategóriában. A pályázatokat április elején a háromtagú szakmai zsűri bírálta el. A KÖVET Egyesület, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. egy-egy szakembere 33 vállalat 52 intézkedését, és 4 Valóban Felelős Vállalat pályázatot talált kiállításra érdemesnek. „A korábbi három piachoz hasonlóan erős mezőny mind a CSR intézkedéseket, mind a felelős foglalkoztatás kategóriát jellemezte. Ami idén külön öröm, az a társadalmi vállalkozások megjelenése a mezőnyben, és négy példamutató VFV díj-aspiráns” – foglalta össze a három tagú szakmai zsűri véleményét Dr. Tóth Gergely a KÖVET Egyesület főtitkára, a zsűri elnöke.

A rendezvényre való belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ a rendezvény honlapján: www.csrpiac.hu
(BrandTrend)