Kategória: Hír.

Egyre nő a magyar coachok teljesítményének nemzetközi elismertsége: 2012 után immár második alkalommal kapta meg az anyaszervezet által, kiemelkedő jószolgálati coaching tevékenységért odaítélt I Care For díjat az ICF Magyar Tagozata. A díjazott Coach up! című program célja, hogy az AmCham magyarországi tagjai nemzetközi ICF-akkreditációval rendelkező magyar coachok révén megtapasztalják a legsikeresebb amerikai és nyugat-európai vállalatok körében évtizedek óta alkalmazott versenyképesség- és hatékonyságnövelő eszköz, a coaching előnyeit.

Az ICF és az AmCham által közösen útjára indított pro bono coaching program tavaly áprilisban startolt és idén május 31-én zárul le. A programra az AmCham mintegy 400 hazai tagvállalata köréből fogadták a jelentkezőket. A projekthez az ICF biztosítja a nemzetközileg elismert szakmai minősítés szerint akkreditált (ACC, PCC) coach gárdát, akikkel az AmCham tagoknak lehetőségük nyílik együtt dolgozni. Az érdeklődő tagvállalatok több ICF coach közül választhatták ki azt a szakembert, akivel együtt szeretnének működni. A programban több tucat AmCham tag – köztük amerikai és nemzetközi nagyvállalatok hazai cégei, magyar tulajdonú KKV-k és nonprofit szervezetek is – vesz részt.

„Nagy öröm látni, hogy egyre inkább beérik az a kemény munka, amit a coaching minél szélesebb körben történő megismertetéséért, illetve a minőségi coaching kultúra kialakításáért végez az ICF Magyar Tagozata. Évek óta számos jószolgálati kezdeményezést valósítunk meg, melyekkel hazai nonprofit szervezeteket, KKV-kat és a gazdaság egyéb szereplőit segítjük különböző coaching programokkal. Az ICF anyaszervezetének mostani és korábbi elismerései azt jelzik, hogy a magyar ICF coachok nemcsak itthon, de nemzetközi összehasonlításban is a legjobbak közé tartoznak. Az idei I Care For díj elnyerésében oroszlánrésze volt Kalamár Beátának, aki az ICF Magyar Tagozatának 2014-es elnökeként tető alá hozta a Coach up! programot”fogalmazott az elismerés kapcsán Bite Barbara, az ICF Magyar Tagozatának idei elnöke.

A hamarosan záruló Coach up! program sikerén felbuzdulva az ICF Magyar Tagozata a jövőben is fontosnak tartja a stratégiai együttműködést olyan prominens szervezetekkel mint az AmCham Magyarországi Irodája.

„Nagyon büszkék vagyunk és elégedettek, hogy az ICF-el közös programunk egy ilyen elismeréssel fog zárulni. Ez a díj fontos üzenetet hordoz – érdemes együttműködni, új területeket felfedezni és úttörőnek lenni. Az ICF remek partner volt ebben, és köszönet illeti Ábri Juditot, aki a programot megálmodta és a két szervezetet összehozta. De ami a legfontosabb, hogy több cégvezető is coaching rajongó lett a Coach up! folyamatok során, tehát a program elérte célját!” – mondta el Lippai-Nagy Írisz, az AmCham ügyvezetője.

Formabontó kezdeményezés: coaching segítség a volt Malév dolgozóknak

Nem az idei az első alkalom, hogy az ICF Magyar Tagozatának munkáját rangos díjjal ismerik el. 2012-ben a volt Malév dolgozók elhelyezkedését segítő karriercoaching program is megkapta a nemzetközi anyaszervezet I Care For díját. Az ICF Magyar Tagozata így három éven belül második alkalommal nyerte el az elismerést, amivel világ szinten is kevés ICF tagozat büszkélkedhet. A projekt keretében a volt Malév dolgozók ingyenes coaching támogatást kaptak munkahelyük elvesztésének feldolgozásához és annak érdekében, hogy jobb esélyekkel láthassanak neki a karrierváltásnak. Kilencven volt malévos élt a lehetőséggel, a közös munka eredményeképpen pedig a dolgozók nagy része új munkahelyet talált, vagy saját vállalkozást indított.
(BrandTrend)