Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A környezettudatosság 1960-as megalapítása óta kiemelten fontos szempont a Fjällräven működésének minden területén. A tartósság és funkcionalitás mellett ez az alapelv határozta meg a svéd márka termékfejlesztési törekvéseinek fő irányait az elmúlt 60 év során. Innovatív anyaghasználatával és fenntartható megoldásaival a 2021-es őszi-téli kollekció folytatja a több évtizedes hagyományt.

A 1974 Expedition kollekció sikerei után a termékcsalád legújabb és legkönnyebb tagja, az Expedition X-Lätt kabát most még sokoldalúbb és funkcionálisabb megoldást kínál a hideg és mozgással teli téli napokra. Remek választás, ha egy héjkabátnál többre van szükség, ugyanakkor pehelykönnyű bélésének köszönhetően kényelmes és jól csomagolható ruhadarabként sokoldalúan használható. Enyhébb időben önmagában is megállja a helyét, a hűvösebb napokon jól szellőző kialakításának köszönhetően pedig aláöltözetként is alkalmazható, ezáltal egész évben a túrázók ruhatárának hasznos darabja lehet. A márka fenntarthatósági törekvései az Expedition X-Lätt esetén az anyaghasználatban mutatkoztak meg, hiszen a kabát 100 százalékban újrahasznosított poliamid szövetből, bélése pedig 80 százalékban újrahasznosított poliészterből készült.

fjallraven_kollekciobemutato_2

A legújabb Kånkenek formavilágát a legelső kollekció dizájnja inspirálta, azonban az anyaghasználatot tekintve a svéd márka olyan jövőbemutató újdonsággal rukkolt elő, amely fenntartható alternatívaként hosszú távon felválthatja a fosszilis forrásból származó szövetek alkalmazását. Az őszi-téli szezon újdonságai, a Tree-Kånken hátizsákok fő szövete és bélése ugyanis a Fjällräven legújabb fejlesztésű Pine Weave nevű anyagából készült, amely fából kinyert rostszálakból áll össze. A forradalmi újdonság nem csak fenntartható, de a megszokott teherbírást és tartósságot is biztosítani tudja az ikonikus hátizsák rajongói számára. Emellett a szövet kizárólag minősített erdőkből származó faanyagból készül, ezáltal garantált a felhasznált anyag visszakövethetősége is.

A gyapjú számos előnnyel rendelkezik, nem véletlenül tartják a természet egyik legfunkcionálisabb alapanyagának. A Fjällräven ezt felismerve hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél sokoldalúbban építse be ruhadarabjaiba ezt a természetes anyagot. Ám ami ennél is fontosabb, hogy a márka fenntarthatósági céljaival összhangban különösen ügyel a gyapjú származási helyére és kizárólag újrahasznosított, helyreállított, illetve visszakövethető forrásból származó anyagokkal dolgozik. A Fjällräven ennek köszönhetően képes ökológiai lábnyomának folyamatos csökkentésére. Az idei szezonban a többi között a puha, visszakövethető gyapjúból készült Övik kötött kardigán, a helyreállított gyapjúbéléssel rendelkező Keb Wool Padded kabát, illetve a színpompás újrahasznosított anyagból kialakított Re-Wool Kånken hátizsákok gondoskodnak arról, hogy a természet szerelmesei és a városi kalandorok is megismerjék a gyapjúban rejlő lehetőségeket.