Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A fenntarthatóságot és a praktikus, felhasználóbarát megoldásokat szem előtt tartva alkotta meg új őszi-tél kollekcióját a Fjällräven. A svéd outdoor márka számára mindig is fontos volt a környezet védelme, így miután csatlakozott az ENSZ Klímaegyezményéhez, őszi-téli kollekciójának megalkotásakor is a fenntarthatóságot tartotta szem előtt. A Re-Wool újrahasznosított gyapjú használatával kompromisszumok nélkül, ennek a természetes alapanyagnak az egyedülállóan előnyös tulajdonságaira építve kínálnak fenntartható forrásból származó termékeket, amelyek használatával a leghidegebb hónapokban sem kell lemondani a természetjárás örömeiről.

Fjallraven_Greenland_ReWool_Jacket

Amikor csak lehet, ragaszkodunk az újrahasznosításhoz – mondja Christiane Dolva, a Fjällräven újrahasznosítási részlegének vezetője. – Ennek oka, hogy a már feldolgozott anyagok alkalmazása energia- és erőforrás-kímélőbb, mint az új nyersanyag előállítása. A gyapjú lenyűgöző lehetőségeket rejt magában, sokoldalúan alkalmazható, ezért hatalmas pocsékolás lenne, ha nem gondoskodnánk az újrafelhasználásáról. A Re-Wool tökéletesen kiváltja a szűz gyapjút, hiszen maradéktalanul rendelkezik annak előnyös tulajdonságaival.”

Az eredeti Greenland Jacket 1968-ban született meg, amikor a Fjällräven alapítója, Åke Nordin úgy döntött, segít hegymászó barátjának, Hans Hellströmnek egy olyan kabáttal, amely elég erős a függőleges sziklafalakon való mászáshoz. A Greenland Re-Wool Jacket ennek az 50 éves kabátnak egy újragondolt változata: a klasszikus formatervezés fenntartható módon előállított organikus és újrahasznosított anyagokkal.

A Greenland Re-Wool Sweater szintén ebből az alapanyagból készül, és rendelkezik a gyapjú minden előnyös tulajdonságával: hőszabályozó funkciójának köszönhetően minden időben kellemes hőérzetet biztosít, elvezeti a nedvességet és semlegesíti a szagokat, így akkor sem kerülünk kellemetlen helyzetbe, ha a kinti hidegből egy fűtött, meleg helyiségbe térünk be, hiszen az újrahasznosított gyapjúból készült pulóverünk garantálja a kényelmünket.

Fjallraven_norrvage_briefpack

A Fjällräven mostanra szinte teljes termékkínálatában fenntartható módon előállított anyagokat használ, különösen igaz ez a Greenland termékcsalád darabjaira. Ennek a kollekcióknak a ruhadarabjai hidat képeznek a túrázás szerelmesei és a városi életet preferálók között. A letisztult, klasszikus külső és a tartós anyagok együttállásából jött létre többek között a Greenland Jacket, a Greenland Trouser és a Greenland Sweater is, melyek kiváló városi viseletek, és egyben nagyszerű túraruházatok. Ezek az öltözetek és felszerelések a svéd gyártó saját organikus pamutból és újrahasznosított poliészterből készült G-1000 Eco szövetének felhasználásával készülnek.