Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve. A POIZO startup társalapító-tulajdonosának nem ez az első elismerése, hiszen tavaly a vállalkozás mobil infra-fűtőtestje nyerte el a nemzetközi „A’ Design Award” elismerését.

Miklósi_Ádám

„A hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint a kopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság. A gyerek és felnőtt használatra egyaránt alkalmas szánkó a visszafelé döntött ülőlapnak köszönhetően kényelmes és biztonságos, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként” – mutatta be díjnyertes tervezését Miklósi Ádám, a POIZO startup társalapító-tulajdonosa.

Slé

A formatervezőnek nem ez az első díjnyertes munkája, hiszen a Start it @K&H inkubátorprogramban működő POIZO startup smart mobil infra-fűtőtestje tavaly elnyerte a nemzetközi „A’ Design Award” háztartási készülék kategória ezüst díját. A POIZO egyedisége abban rejlik, hogy 360 fokban érzékeli a fűtendő területek elhelyezkedését, így a kibocsátott hőenergiát célzottan ezekre a zónákra maximalizálja. Az okos fűtőtest emellett folyamatosan raktározza és elemzi a beállításokat, összeveti a kinti időjárási adatokkal, melyekből mesterséges intelligenciával és gépi tanulással (machine learning) rendkívül pontos képet kap fűtési szokásainkról.

„A technológia mellett a design szerepe is egyre inkább felértékelődik a mindennapi használati tárgyak tervezésénél, köszönhetően annak, hogy mind a gyártók, mind a felhasználók felismerték annak hozzáadott értékét. A mesterséges intelligenciát alkalmazó okos eszközök technológiai fejlődése és a modern, innovatív formatervezés így ma már kéz a kézben jár” – hangsúlyozta ki Miklósi Ádám.