Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Februárban kihirdették az ingatlan.com csoporthoz tartozó iroda.hu által sorrendben kilencedik alkalommal megrendezett Az Év Irodája Verseny győzteseit. A több mint 160 nevezőből a közönség és egy független szakmai zsűri választotta ki a legnívósabb irodákat több mint húsz különböző kategóriában. A bérlői és dizájn díjakat az OfficeUP irodatrend konferencián adták át, ahol a bérlők és ingatlanszakmai szereplők osztottak meg egymással költözéssel és irodakialakítással kapcsolatos tapasztalatokat és trükköket. Kalmár Zoltán, Az Év Irodája Verseny alapítója elmondta: “Az elmúlt években a hazai irodapiac hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy egyre több multinacionális vállalat fektet be Magyarországon, és nyit irodát Budapesten, illetve vidéki nagyvárosokban. Másrészt pedig a hazai cégeknek is fel kell venniük a harcot a munkavállalókért folytatott globális versenyben.”

Dealogic-metro

Az Év Irodája Verseny fődíját az ION Dealogic amerikai szoftvercég Budapest belvárosában kialakított irodája nyerte. A díjnyertes munkahely megidézi annak a kilenc világvárosnak az építészeti stílusát és hangulatát, ahol a cégcsoport aktív jelenléttel rendelkezik.

Antavo

A kisvállalatok versenyében egy divatszektorban működő startup, az Antavo nyert, amelyet négy magyar fiatal alapított Londonban, de a központjukat Szegedre költöztették, ahol egy romkocsmából alakítottak díjnyertes irodát.

BlackRock

Szintén díjat nyert a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a Blackrocknak tavaly Budapesten megnyílt irodája, ahová a világ 20 országából több mint 450 munkavállalót toboroztak. A nagyvállalat irodájában több mint 50 olyan magyar szakember is dolgozik, akiket a vállalat csábított haza Európából és a tengerentúlról.

Fodor Dániel, Az Év Irodája Verseny főszervezője hangsúlyozta, hogy ma már nem csak a lokációról szól az irodaválasztás. Nemzetközi kutatások szerint a fiatal munkavállalók körében a következő munkahelyük kiválasztásában a fizetés után a második legfontosabb szempont a munkahelyi környezet. Egy irodanyitás, költözés vagy irodafelújítás előtt érdemes kikérni a munkavállalók véleményét is a munkakörnyezet kialakításakor, hogy otthonosan érezzék magukat a kollégák. Az Év Irodája Employer Branding díj olyan cégek számára lett kialakítva, akik kifejezetten bevonták a munkatársakat az iroda kialakításba, és beépítették az irodai környezetet a cég kommunikációs stratégiájába. Ezt a díjat idén az Ericsson Ház nyerte. Fodor Dániel szerint a munkatársak bevonása azért is fontos az irodatér kialakításába, mert a szellemi munkakörben dolgozók majdnem annyi időt töltenek a munkahelyükön mint az otthonukban, és ezt csak kiváló munkakörnyezetben lehet hatékonyan eltölteni.

Díj neve GYŐZTES 2018
Az Év Irodája Fődíj ION – Dealogic Planet
Az Év Irodája Design díj Neuschloss Palota – Redwood Holding Iroda
Az Év Irodája Kisvállalati díj Antavo
Az Év Irodája Nagyvállalati díj BlackRock
Az Év Irodája Evolúciós díj ION – Dealogic Planet
Az Év Irodája Employer Branding díj Ericsson House
Az Év Közösségi tere Egis Közösségi Munkatér
Az Év Közösségi tere különdíj Belvárosi Közösségi Tér
Az Év Asset Management cége CPI Hungary Kft.
Az Év Facility Management cége Strabag PFS Zrt.
Az Év Property Management cége ESTON International Zrt.
Az Év Tanácsadó Cége Cushman & Wakefield
Az Év Fejlesztő Cége WING Zrt.
Az Év Finanszírozó Cége Erste Bank Hungary Zrt.
Az Év Tervezett Lakó Projektje Budapart
Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje Nordic Light Trio
Az Év Tervezett Hotel Projektje Hard Rock Hotel Budapest
Az Év Proptech Megoldása Invensol Hungary Kft.
Az Év Ingatlanfejlesztése Telekom székház
Az Év Lakóingatlan Fejlesztése Kapás 21 by Cordia
Az Év Ingatlanfejlesztése Különdíj Milestone Budapest Semmelweis
Az Év Legzöldebb Projektje GTC White House
Az Év Ingatlanpiaci Személyisége Futó Gábor Futureal-csoport társalapító / tulajdonos
Az Év Feltörekvő Tehetsége Geng Szabolcs (Ericsson Magyarország)
Real Estate Awards Életműdíj Sermer Katalin

(BrandTrend)