Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A LEGO Csoport bemutatta az új, kiterjesztett valósággal erősítő játékcsaládját, a LEGO HIDDEN SIDE-ot, ahol a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. Ez az egyetlen, napjainkban elérhető játék, amely teljes mértékben és zökkenőmentesen ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, felfedve az interaktív játék rejtett világát. A 7 éves és annál idősebb gyermekek számára fejlesztett LEGO HIDDEN SIDE-ot a  február 16. és 19. között megrendezésre kerülő Amerikai Nemzetközi Játékkiállítás keretében láthatják először a vásárlók és a média képviselői.

A LEGO HIDDEN SIDE nyolc „kísértetjárta” építőszettet kínál, amelyek tele vannak funkciókkal és titkos meglepetésekkel. Ezek már önmagukban is biztosítják azt az építési élményt és szórakoztató szerepjátékot. A termékcsaláddal együtt kifejlesztett egyedi AR alkalmazás segítségével a modellek életre kelnek, felfedve az interaktív rejtélyek és a megoldandó kihívások rejtett világát. Kombinálva a két világ még vonzóbbá és szórakoztatóbbá válik.

„Évekig tartó kísérletezéseink, amelyek során a technológia és a fizikai játék kapcsolódási lehetőségeit vizsgáltuk, azt tanították nekünk, hogy a gyerekek izgalmas játékélményeket várnak, amelyek zökkenőmentes átjárást biztosítanak  a fizikai és a digitális világ között – ez az, amit kiterjesztett játéknak nevezünk” – mondta Tom Donaldson, a LEGO Csoport Kreatív Játék Laboratóriumának alelnöke.

LEGO_HiddenSide_PR_SocialA

Az alkalmazás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a két karakter –  Jack vagy Parker – valamelyikének saját szemszögéből fedezzék fel szülővárosukat, Newbury-t, mobiltelefonjaik segítségével pedig megnézhetik és megoldhatják a felszín alatt megbújó paranormális rejtélyeket. A játék arra buzdítja a gyerekeket, hogy tartsák telefonjaikat a LEGO modellek elé és lépjenek kapcsolatba a különböző elemekkel, vagy a „megszállott pontokkal”, amelyek kiszabadítják a virtuális szellemeket, akiket a gyerekeknek el kell kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a kisértetjárást az AR játékban.

A különböző forgatókönyvek olyan dinamikus játékot tesznek lehetővé, amelyek megkövetelik, hogy a gyerekek kezeiket egyszerre két különböző világban tartsák, így tudnak előrehaladni a játékban.

Donaldson hozzátette: „A LEGO HIDDEN SIDE-ot úgy terveztük, hogy a LEGO modellek átalakítása megváltoztassa az AR élményt, valamint az AR tapasztalat is segítsen új dolgokat felfedezni a fizikai modellekkel kapcsolatban. Ezáltal egy olyan kölcsönösen magával ragadó játékélmény érhető el két világban is, amely még sosem volt tapasztalható.”

Emellett az alkalmazás több rövid digitális játékot is tartalmaz, amelyekkel a gyerekek a készletektől függetlenül is játszhatnak.

LEGO_HiddenSide_PR_PhoneFocusB

A LEGO HIDDEN SIDE bevezetése a vállalat történetében az első alkalom, amikor az egyik termékcsaládot szolgáltatásként mutatják be. A bemutatás után az alkalmazás tovább bővül majd új szellemekkel, új kihívásokkal és a játékmenetek véletlenszerű variálásával.

Donaldson megjegyezte: „A mobiljátékok legjobb elemei közül válogattunk, hogy az élmény, amit nyújtunk, friss maradhasson, és a gyerekeket arra buzdítsuk, hogy időnként visszatérjenek a LEGO készleteikhez és megnézzék, mi változott. A LEGO építés és az AR technológia átgondolt integrációjával egy igazán innovatív játékélményt tudunk kínálni, ahol a folyamatosan változó játékon keresztül új tapasztalatokkal gazdagodhatnak.”
(BrandTrend)