Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az NBA csillag korábbi Nike modelljeit vizsgálva végigkövethetjük önismeretének alakulását és magabiztosságának fokozatos kiépülését, de személyisége egyértelműen a legújabb, Nike PG3-ban csúcsosodik ki.

nikepg3_3

A korábbiakhoz hasonlóan a PG3 is a Nike Basketball cipők tervezője, Tony Hardman kezei közül került ki, aki három fő irányelvet követett a George-dzsal közös munka során: könnyedség, gyorsaság, személyesség. A cipőt alkotó könnyedebb habnak, lábfej elülső részét rögzítő, úrjagondolt „szárnynak”, valamint a Nike Zoom Bag légbetétnek köszönhetően a PG3 közel 28 grammal könnyebb a korábbi PG modelleknél. A felesleges elemek eltávolításával a cipő gyorsasága is egyszerűen tud igazodni a kosárlabda és az Oklahoma City Thunder sportolójának tempójához.

nikepg3_paulgeorge

Paul George a kaliforniai Palmdale városában nőtt fel, amelynek közelében található a NASA egyik kutatóközpontja – a PG3 NASA inspirációja innen ered. A cipő sarokrészén a sportoló kedvenc, szintén az űrrel kapcsolatos mondása is megjelenik: „Ne mondd nekem, hogy a határ a csillagos ég, amikor lábnyomok vannak a Holdon”. A bolygónkon túl lövő tematika mellett más személyes részletek is megbújnak a cipőn: olyan fontos dátumok, számok jelennek meg a kosaras életéből, mint a születésnapja, a mezszáma, a tetoválásainak száma vagy éppen szülővárosának irányítószáma.

nikepg3_paulgeorge_2

„Mindig is úgy gondoltam, hogy többre vagyok hivatott. Világéletemben arról álmodtam, hogy NBA játékos legyek, de ennyivel nem elégszem meg, sokkal nagyobb terveim vannak. Bajnok akarok lenni” – meséli a sportoló.
(BrandTrend)