Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Az LG Electronics új szintre emeli az otthoni szórakoztatást legújabb, mesterséges intelligenciával felvértezett prémium televízióival, melyeket a 2019-es CES szakkiállításon mutat be. A vállalat második generációs α (Alpha) 9 intelligens processzora és a készülékekbe épített gépi mélytanulási algoritmus révén az új modellek még magasabb kép- és hangminőséget garantálnak. Az új algoritmus a lejátszott tartalom forrását és a készülék környezetét is elemzi, és ez alapján optimalizálja a képmegjelenítést a tökéletes házimozi-élményért.

Az LG Z9, W9, E9 és C9 szériás OLED televízióiba épített második generációs α9 intelligens processzor (α9 Gen 2) az elődmodellekhez képest még jobb kép- és hangminőséget garantál a több mint egymillió vizuális adat feldolgozása nyomán kifejlesztett gépi mélytanulási algoritmusnak köszönhetően. A processzor a lejátszott tartalom forrásának felismerése és elemzése nyomán határozza meg a megfelelő képfeljavítási módszert, így optimalzálja a vizuális megjelenítést. Az LG 88 hüvelykes, 8K felbontású Z9 OLED televíziója a gyorsabb jelfeldolgozás révén valósághű, pontos, élénk és részletes 8K képminőséget garantál a beépített 8K-felskálázási és zajcsökkentési technológiáknak köszönhetően.

A tartalomforrás azonosításán és elemzésén túl az új processzor annak köszönhetően képes a környezeti jellemzőknek megfelelően finomhangolni a tónusgörbét és optimalizálni a fényerősséget, hogy ismeri, az emberi szem miként érzékeli a képeket különféle környezeti megvilágításban. A processzor a tévé környezeti fényérzékelőjét használja a fényszint mérésére, és automatikusan módosít a fényerősségen, ha erre szükség van. Az α9 Gen 2 intelligens processzor a HDR tartalmak esetén úgy állítja be a fényerősséget, hogy a legsötétebb jelenetek is hihetetlen kontraszttal, részletességgel és színmélységgel jelennek meg, még a legvilágosabb helyiségekben tévézve is. A Dolby Vision tartalmak megjelenítéséről a Dolby legújabb, a beállításokat automatikusan módosító, intelligens technológiája gondoskodik, az LG televíziói így változó környezeti megvilágítás esetén is tökéletes HDR-élményt nyújtanak.

Az elsőként a 2018-as ThinQ AI televíziókban debütált Google Asszisztens idén is a termékkínálat minden modelljében megtalálható, a felhasználók így egyszerű hangutasításokkal végezhetnek el napi feladatokat, böngészhetnek a neten vagy irányíthatják a kompatibilis okoseszközöket. Az okostévé-tulajdonosoknak többé nem lesz szüksége telefonra a pizzarendeléshez: ezt akár tévénézés közben is megtehetik anélkül, hogy kilépnének a képernyőn futó műsorból.

Az LG idén kiterjeszti a mesterséges intelligencia terén kötött partnerkapcsolatait: a 2019-es ThinQ AI televíziókon már az Amazon Alexa is elérhető lesz, a felhasználók így még több hangalapú szolgáltatás közül választhatnak.

LG NanoCell TV Range

A második generációs α9 intelligens processzor az LG 2019-es 75 hüvelykes, 8K felbontású zászlóshajó LED LCD készülékében, az SM99-ben is helyet kapott. Az LG 2019-es prémium LED LCD tévékínálata (SM9X és SM8X szériák) egyébként új elnevezéssel, NanoCell TV néven kerülnek forgalomba. Ez a név egyszerre utal a NanoCell technológia által nyújtott kiemelkedő képminőségre, a pontos színvisszaadásra (NanoColor) és a széles betekintési szögre (NanoAccuracy), valamint az extravékony kávára és a karcsú kialakításra (NanoBezel).
(BrandTrend)