Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Felépült a Telekom és a T-Systems székháza, amely az ország legnagyobb és egyik legmodernebb irodája. Az épület műszaki átadása megtörtént, így immáron készen áll a bútorozásra, az IT-infrastruktúra beszerelésére és a beköltözésre. A Budapest arculatát is meghatározó irodaház a WING Zrt. tulajdonában áll és a vállalat fejlesztésében valósult meg, az épületet hosszú távú bérleti szerződés keretében használja a Telekom és a T-Systems.

t03

Az irodaház tervezésekor a fenntarthatóság mellett fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása. A dolgozók maximális komfortérzetét és kikapcsolódási lehetőségét többek közt egy összesen 2 ezer négyzetméter alapterületű belső kert, ebben egy 150 négyzetméter felületű belső tó, valamint a tetőszinten található fitnesz központ és panorámás futópálya biztosítja. „A Telekom székház világszínvonalú épülete bizonyíték arra, hogy professzionális teljesítménnyel képesek vagyunk nemzetközi szintű épületet létrehozni Magyarországon. A WING olyan hazai ingatlanvállalkozás, amely képes multinacionális vállalatok székházigényeit magas minőségben kielégíteni, ahogyan ezt a Telekom székházat megelőzően az Ericsson, az E.ON vagy az Allianz érdekében is megtettük, és ahogyan ezt a folyamatban lévő Siemens-evosoft székház fejlesztése során is meg fogjuk valósítani” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök vezérigazgatója.

t07

A székház fejlesztésében mintegy 150 alvállalkozó és beszállító működött közre, 80 ezer köbméternyi betont, 10 ezer tonna betonacélt, valamint 26 ezer négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel az építkezés során. Utóbbival 14 focipályát lehetne lefedni. Naponta technológiától függően 500-1500 munkás dolgozott a 28 hónapig tartó építkezésen, csúcsidőszakban a létszám az 1500 főt bőven meghaladta. Egy volumenében és technológiájában ilyen szintű épület megvalósítása olyan kihívásokkal jár, amire kevesen képesek a jelenlegi magyar ingatlanpiacon. „A WING a magyar ingatlanpiac piacvezető irodafejlesztője, aki működése révén építészeti, funkcionális és gazdasági értelemben is értéket teremt. Vállalatunk húsz éves működése során bizonyította piaci szakértelmét, tisztességes partneri hozzáállását és hogy stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani komplex nagyberuházások létrehozásához, mint amilyen az ország legnagyobb irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. Köszönetet mondunk a Magyar Telekom Nyrt.-nek, illetve minden partnerünknek, akikkel ezt a projektet sikerre vittük” – emelte ki Noah Steinberg.

t20

A Magyar Telekom Nyrt.-vel történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végezte.
(BrandTrend)