Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A „Queen”, azaz „Királynő” kollekcióval a Nike két olyan szakmájában legendás arcot hozott össze, akik a határok feszegetésében és a fiatalok inspirálásában találták meg a közös hangot. A sportszermárka legújabb kollaborációja stílusosan vegyíti Serena Williams tánc iránti szenvedélyét és Virgil Abloh egyedi látásmódját a tenisz világával. A négyszeres olimpiai bajnok az idei US Openen fog először az új Nike x Virgil Abloh for Serena Williams szettjében pályára lépni.

Nike x Virgil Abloh for Serena Williams

Már megszokhattuk, hogy Serena Williams a New York-i Flushing Meadowsban nem csak játékával, de megjelenésével is magára irányítja a figyelmet: a 2004-es farmerszoknyás gladiátor szett és a 2014-es pink leopárdmintás ruha csupán két példa Serena stílusában merész, mégis teljesítményközpontú darabjaira, így egyértelmű, hogy a sportoló a New York-i torna 50. évfordulójára se egy hétköznapi szettel készül.

Nike_SerenaWilliams

Az Off-white és a Louis Vuitton tervezője korábban ikonikus cipőivel lopta be magát a Nike világába, egyedi stílusa ezúttal a teniszpályán köszön vissza: „Serena személyében generációnk egyik legerősebb és leginspirálóbb sportolója volt a múzsánk” – mesélte Virgil Abloh. „Próbáltam a kollekcióban úgy megtestesíteni Serena energiáit, hogy közben valami látványosat és frisset is hozzak a tenisz világába. Imádom a sport eleganciáját – egy agresszív és erőteljes játékról van szó, de a sikerhez elengedhetetlen a finomság és ravaszság. Ez a kettősség tükröződik vissza a kollekcióban is: nőies, de erőt sugároz” – mesélte a dizájner, aki külön hangsúlyozta, hogy a ruhák tervezésénél a teljesítmény egyértelmű prioritás volt. A tüll rugalmas, hogy Williams szabadon mozoghasson a pályán, míg a felsőrész tökéletesen illeszkedik a sportoló testéhez, és megfelelő szellőzést nyújt a nyári meccsekhez.

SerenaWilliams_Virgil_USOpen_graphic

Virgil Abloh két külön ruhát tervezett a nappali és éjszakai meccsekre, de a kollekcióban találkozhatunk egy trendi dzsekivel és három egyedi cipővel is. Az új Nike x Virgil Abloh for Serena Williams „Queen” kollekciójáról további információk a nike.com weboldalon érhetők el.
(BrandTrend)