Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Élvonalbeli futók közvetlen visszajelzése alapján a Nike újabb fokozatba kapcsolta legnépszerűbb futócipőjét – a Nike Air Zoom Pegasus komoly sebességnövelést kap. A korábbi modellek talpa és formája egy igen domináns maratoni futócipőt inspirált.

Nike Zoom Pegasus Turbo kollázs

A lelkes futóknak biztosan nem idegen a külalak és a felépítés sem, hiszen a Nike Pegasus Turbo alkotói sok ihletet nyertek a Nike Zoom Vaporfly Elite és 4%-ből. Ezeket a modelleket fejlesztették tovább olyat elit futók tapasztalatai és igényei alapján, mint Eliud Kipchoge és Galen Rupp – így lett még kevesebb az energiavesztés, gyorsabb az elrugaszkodás és nagyobb összhang.

Nike Zoom Pegasus Turbo_Hot Punch Grey_2

A Nike Zoom Pegasus Turbónál a tervezők meghagyták a korábbi aerodinamikus formát és a lehető legnagyobb (85%-os) energiamegtérülés érdekében a Nike legkönnyebb habját, a ZoomX-et alkalmazták. Az energiát csak áthelyezni lehet, a talpban lévő hab a cipő által elvesztett energiamennyiségnek a csökkenését tudja elősegíteni. Amikor a talp elhagyja a földet, a hab visszaugrik és minél közelebb kerül eredeti formájához, annál több energia száll vissza a talpba. A gyorsabb elrugaszkodás érdekében viszont kivették a korábbi modellekben fellelhető szénrost lemezt. Míg egy egyszerű kocogáshoz túl erőteljes, ennek a merevségnek a csökkenése teszi igazán ideális versenycipővé az új modellt.

Nike Zoom Pegasus Turbo kollázs 2

A Nike Zoom Pegasus Turbo augusztus 2-től lesz globálisan elérhető a kijelölt kiskereskedőknél és a nike.com-on. Az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Brazíliában a NikePlus tagok számára viszont már július 19-től elérhető lesz a Nike és NRC applikációkon keresztül.
(BrandTrend)