Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A sportcipők a kosár-, tenisz- és futópályákról szépen lassan átszivárogtak az utcára, a Nike Air Max-ek és Kanye West Yeezy darabjai óta a modern városi esztétika szimbólumává, egy igazi kultuszjelenséggé váltak – mára a street fashion mellett meghódították a high fashion világát is. Ennek a hullámnak a tetejére ült fel a Footshop is. Íme néhány olyan márka, amikre a klasszikusok mellett érdemes odafigyelni és már a budapesti üzletben is elérhetők.

Filling Pieces

Footshop_Filling Pieces Low Fade Cosmo Infinity

A 2009-ben alakult márka sikeresen hidalta át a streetwear és a high fashion közötti szakadékot. Számos egyedi és kortárs modellt dobtak már piacra, mindegyik a legfinomabb olasz alapanyagokból, kézzel készül Portugáliában. Tökéletes választás, akár meetingre, akár szórakozni indul az ember – még Gigi Hadidot is gyakran kapja lencsevégre a paparazzi egy-egy Filling Pieces darabban.

Axel Arigato

Footshop_Axel Arigato Tech Runner Leather-Canvas

A 2014-ben alakult svéd kortárs divatmárka gyakran dobja fel a darabjait különböző kulturális referenciákkal. Letisztult dizájnnak és az unisex sziluetteknek köszönhetően modelljein nem fog az idő. Axel Arigato cipői ma már több mint 100 országban elérhetők és idén tavasszal végre Budapestre is megérkeztek.

Fenty Puma by Rihanna

Footshop_Puma Fenty x Rihanna Avid_vanillaicebay

A kollekció darabjai egyszerre sportosok, vadak és nőiesek – Rihanna megtalálta a tökéletes egyensúlyt a high fashion és az extrém sportok világa között – a Footshop budapesti üzletében például egy elég vagány motocross társaságában válogathatsz a Fenty Avid különböző színei között.

Opening Ceremony

Footshop_Opening Ceremony Ace Slide White

A globális, innovatív kiskereskedelmi divatmárka napi szinten azon dolgozik, hogy közelebb hozza egymáshoz a divat, az utazás és a kultúra világát. Az évek alatt olyan cégekkel dolgoztak együtt, mint a Topshop vagy a Maison Martin Margiela, 2011 óta pedig a Kenzo kreatív igazgatói szerepét is az Opening Ceremony két alapítója látja el.

Adidas kollaborációk és Adidas Consortium

Footshop_Adidas Consortium Twinstrike AD

Kanye West és a Yeezy cipők, Pharrell Williams és a Human Race kollekció – ez mindössze két példa arra, hogy milyen nevekkel dolgozik együtt az Adidas. A prémium kollaborációk mellett, rendszeresen jelennek meg limitált számban kapható cipők is, amelyet a világon csupán az a néhány tucat üzlet forgalmazhat, amely tagja az Adidas Consortiumnak.
(BrandTrend)