Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A NASA űrsiklói ihlették az adidas legújabb SOLARBOOST modelljét, amelynek minden egyes alkotóeleme egyedi funkciót kapott a teljesítmény maximalizálása érdekében. Az új sziluett legnagyobb előnye amellett, hogy ultrakönnyű – a 42-es férfi méret mindössze 295 grammot nyom, ami 15 grammos súlycsökkenést jelent a korábbi nagysikerű Energy Boost modellhez képest – továbbra is a BOOST technológiára jellemző kiváló párnázottságban és rendkívüli energiavisszaadásban rejlik. A legfrissebb – független szakvélemény által hitelesített – adidas kutatásból kiderült, hogy a SOLARBOOST modellek erősebb energiavisszadásra képesek a nemrégiben debütált NIKE Epic React Flyknitnél.

A SOLARBOOST gyártásakor a legmodernebb – számítógép által vezérelt – Tailored Fiber Placement technológiát alkalmazták, amely milliméterről milliméterre haladva állítja elő és szövi össze a cipő rostjait. Az eredmény egy minden korábbinál kényelmesebb, könnyebb és tökéletesebben illeszkedő modell lett, melyben a futók magabiztosan mozoghatnak távolságtól és sebességtől függetlenül.

adidas_RGB_Addons_YY_0235

Az új sziluettet az adidas Runners közösségek tagjai tesztelték szerte a világon, melynek köszönhetően a terepek és az időjárási viszonyok széles skáláját megismerhették az adidas tervezői a végleges modell kialakítása előtt. A SOLARBOOST modellben a következő újításokkal találkozhatunk:

  • A minden korábbinál precízebb Tailored Fiber Placement technológiával készített cipők, kényelmes és stabil viseletet biztosítanak.
  • A talp középső részébe épített könnyű Energy Rail szerkezet a BOOST párnázattal együttműködve növeli a stabilitást és irányítja a lábat futás közben.
  • A sarokrész Fit Counter konstrukciója segíti az Achilles-ín szabad mozgását, valamint pontos illeszkedést biztosít a viselők számára.
  • A forradalmi BOOST párnázat energiatároló kapszulái visszajuttatják a futás közben a leadott energiát, így minden lépéssel gyorsabbak és hatékonyabbak lehetünk.
  • A Stretchweb gumi talprész amellett, hogy kiváló tapadást biztosít, tökéletesen illeszkedik a belső BOOST párnázathoz, ennek köszönhetően egyenletes és rugalmas érzést biztosít futás közben a sportolók számára.

„Az adidas-nál évek óta kiemelt figyelmet fordítunk az innovatív, előremutató tervezései módszerek támogatására. A SOLARBOOST modellekben használt Tailored Fibre Placement technológiával nem csak az adidas Running, hanem a teljes sportszerpiac legmodernebb futósziluettjét hívtuk életre” – nyilatkozta az új kollekció kapcsán Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.
(BrandTrend)