Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A tökéletes eszköz nem csak esztétikai élményt nyújt, de nagyban megkönnyíti a mindennapjainkat – kezdve a kényelmi szempontoktól egészen a képminőségbeli és grafikai funkciókig. A kiválasztáshoz azonban nem kell szakértőnek lenni – az LG segítségével most könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk leginkább illő monitort.

  1. Multitasking

Éppen végeznénk a napi rutinfeladatokat, amikor a legjobb barátunk az aktuális lelki bánatáról kesereg, az anyukánk videókat oszt meg, a főnökünk pedig türelmetlen e-mailekben kér számon… Ha nem akarunk őrült kattintások közepette rossz üzeneteket küldeni, használjuk ki az eszközünk beépített funkcióit! A legújabb monitorok képernyőjét például kettő vagy több részre is oszthatjuk, így egyszerre több feladatra tudunk koncentrálni. Figyeljük meg, hogy sokkal hatékonyabbak leszünk, ha nem kell folyton a megfelelő ablakot keresnünk!

  1. Testtartás

A munkanap jelentős részében főleg a monitorra fókuszálunk, így nem mindegy, hogy milyen a képernyő kialakítása, minősége és elhelyezkedése. Ha a szemmagasságunk alatt van például, hajlamosabbak vagyunk kedvezőtlen testtartást felvenni, ami hosszútávon hát- és gerincproblémákat okozhat. Próbáljuk meg a helyes testtartás és a kényelem érdekében minél inkább személyre szabni a készüléket! A legjobb, ha olyan monitort választunk, ami dönthető, emelhető és 90 fokban elfordítható, így nem lesz többé szükség könyvekre ahhoz, hogy megemeljük a képernyőt.

  1. Elérhetőség

Mindig be kell másznunk az asztal alá, ha össze akarjuk kötni a laptopot vagy a telefont a számítógéppel? Ha szeretnénk elfelejteni az asztal alatti kábelrengeteget, érdemes olyan monitort választanunk, amelyben beépített USB C csatlakozó van, így könnyedén össze tudjuk kötni bármelyik eszközünkkel, akár töltésről, akár fotófeltöltésről van szó. Ráadásul a legújabb készülékeket otthoni mozizásra is használhatjuk, hiszen tűpontos képeket kapunk a nehezen kihámozható pixeltenger helyett.

LG_UltraWide_monitors

  1. Sztárfotó

A tökéletes fényképek titka az utómunka, azonban nem mindegy, hogy min dolgozunk: ha a kijelzőnk nem megfelelően jeleníti meg a színeket, túl magasra emelhetjük a fényerőt és sápadttá varázsolhatjuk fotóalanyunk bőrszínét. Legyünk professzionális fotósok, grafikusok vagy Insta-mágusok, a monitor kiváló minősége elengedhetetlen a precíz munkához.

  1. Design

A lakás berendezésekor elsőként nem az elektronikai eszközeink jutnak eszünkbe, pedig a funkciók mellett az is számít, hogy mennyire illeszkednek az enteriőrbe. A legújabb monitorok között már olyan dizájndarabokat is találhatunk, amelyeknek három oldalon alig van kerete, így a képi élményt semmi sem zavarhatja meg. Egy elegáns, fémes hatású ArcLine talp ráadásul tökéletesen illeszkedik az otthoni és az irodai környezethez. Ha rajongunk a számítógépes játékokért, válasszunk olyan monitort, amivel zavaró részletek nélkül merülhetünk el az élményben.
(BrandTrend)