Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Huawei Mate 10 és Mate 10 Pro a vállalat első készülékei, amelyekbe a szeptemberben bemutatott, új Kirin 970-es processzor és neurális számítási egység is került. Az első, külön mobileszközökhöz fejlesztett NPU lehetővé teszi a készülékek számára a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) lehetőségeinek teljes kihasználását azzal, hogy messze túlszárnyalja akármely hagyományos CPU vagy GPU számítási teljesítményét, és jelentősen javítja az eszköz válaszidejét. A Kirin 970 által hajtott készülékek 25 százalékkal jobb teljesítményt és 50 százalékkal jobb energiahatékonyságot biztosítanak az AI feladataihoz.

Mate 10 Pro_Camera_4

A gyártó a korábbi évekhez hasonlóan ismét a Leicával közösen készítette el a Mate 10 és Mate 10 Pro dupla kameralencséit. A kamerát, amely egy 12 megapixeles RGB és egy 20 megapixeles monokróm szenzorból áll, optikai képstabilizátorral és a világ legnagyobb dual f/1.6 rekeszével szerelte fel a gyártó. Mindkét készülékbe Leica SUMMILUX-H lencsék kerültek.

Az új készülékek a mesterséges intelligencia támogatásával segítenek a felhasználóknak kiváló minőségű fotókat készíteni. Az AI vezérelt hely- és tárgyfelismerésnek (Real-Time Scene and Object Recognition) köszönhetően a telefonok automatikusan választják ki a szükséges beállításokat a tárgyaknak és a környezetnek megfelelően, például képesek felismerni az olyan környezeti elemeket, mint az étel, a hó vagy az éjszaka.

A Mate sorozat új tagjai 4000 mAh akkumulátorokkal érkeznek. A SuperCharge gyorstöltési technológia, amelyet a TÜV tanúsított, megóvja a készüléket a túlmelegedéstől és a lehetséges súlyosabb károsodásoktól. A készülékek mesterséges intelligencia által vezérelt akkumulátor-kezelő rendszere pedig megérti a felhasználó igényeit és intelligensen csoportosítja a forrásokat az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében. A gyorstöltéssel egy teljes napi üzemidőhöz mindössze 30 perc töltési időre van szükség, ezzel az akkumulátor 58 százalékra töltődik fel.

Mate 10 Pro_Group_3

A készülékek külsejének ikonikus jellegzetessége a 3D Glass Body és a szimmetrikusan lekerekített sarkok a telefon minden oldalán. A Huawei Mate 10 új FullView Kijelzővel rendelkezik, melynek főbb ismertetői a 5.9 inches képernyő, és az alig látható káva. A 6-inches Mate 10 Pro 18:9 képarányú OLED kijelzővel, és magas kijelző-test aránnyal érkezik. Mindkét készülék HDR10 technológiával felszerelt, ami biztosítja az élénk színeket és a nagy dinamikatartományú anyagok kezelését. A technológiát okos televíziók és egyes konzoljátékok esetében alkalmaztak először.

A Huawei Mate 10 és Mate 10 Pro az új Android 8-cal EMUI 8.0-val kerül piacra. A felhasználói felület új Smart Screen funkciója, lehetővé teszi két alkalmazás egyidejű futtatását akár megosztott képernyő-használattal, illetve a telefon kijelzőjének tükrözésével vagy annak kiterjesztésével. A képernyő megosztásakor a felhasználó személyes értesítései, a hívások és üzenetek továbbra is biztonságban maradnak.

A gyártó a két csúcskategóriás készülék mellett első alkalommal mutatott be Lite verziót a Mate sorozat tagjaként. A Mate 10 Lite elő- és hátlapján is egyaránt duál kamera található, így a mélységélesség (Bokeh-hatás) már a szelfi készítésnél is biztosított. A 13, illetve 2 megapixeles lencsével szerelt előlapi duál kamera különlegessége továbbá a tónusjavító vaku, amely automatikusan állítja be a fényerőt a külső fényviszonyoknak megfelelően, ezzel akár 80 százalékkal javítja a színek minőségét – a szelfik így olyanok lesznek, mintha napfényben készültek volna. A készülék hátlapjára 16, illetve 2 megapixeles lencsék kerültek.
(BrandTrend)