Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Nyolc évvel ezelőtt a Cisco egy teljesen új szemlélet mentén indította el szerver- és adatközponti szoftver fejlesztéseit. A Cisco Unified Computing System (Cisco UCS) 5. generációja a Cisco eredeti filozófiáját követve az egyszerűségre, az átláthatóságra és a jövőbe mutató architektúrákra épül.

A Cisco UCS M5 rendszert úgy alakították ki, hogy képes legyen hatékonyan kezelni nagy adatmennyiségeket, végponti alkalmazásokat, valamint elosztott architektúrákat egyaránt.

Az UCS M5 szerverek új Intel Xeon Scalable processzorokra épülnek, és a korábbi rendszerekhez képest kétszer akkora memóriakapacitással rendelkeznek. A Cisco tesztjei szerint az 5. generációs UCS szerverek 86%-kal nagyobb teljesítményre képesek a korábbi megoldásokhoz képest, amely jelentős előrelépést jelent az olyan adatintenzív munkafolyamatok során, mint a valós idejű elemzések és belső memória alapú számítás. A Cisco jelenleg az iparág legfejlettebb grafikai processzorait (Graphics Processing Unit – GPU) szállítja a blade szerverek hatékonyabb működését támogatva.

Az IDC 2016-os felmérése szerint az informatikai szervezetek legfontosabb célja az infrastruktúra-kapacitások jobb tervezése és kihasználása. A Cisco UCS Director 6.5 és a Cisco Workload Optimization Manager lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy egyszerre tudják hatékonyan kezelni erőforrásaikat a privát,  illetve akár több publikus felhőszolgálató között.
(BrandTrend)