Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Megérkezett Magyarországra a Volvo XC60 második generációs kiadása. Az előd az elmúlt nyolc évben Európa legkeresettebb prémium középkategóriás szabadidőjárművévé lépett elő. „Ez idő alatt világszerte csaknem egymillió, Magyarországon pedig több mint 3500 darabot értékesítettek belőle. Az XC60 jelenleg a Volvo globális eladásainak mintegy 30 százalékát teszi ki” – jegyezte meg Sallai Sándor, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

New Volvo XC60 - T6

A genfi autószalonon bemutatott Volvo XC60 az egyik legbiztonságosabb típusnak számít kategóriájában, mert számos fejlett vezetéstámogató rendszerrel büszkélkedhet. „A trendek azt mutatják, hogy a vásárlók egyre inkább tisztában vannak a biztonsági asszisztensekkel, illetve azok fontosságával. Éppen ezért egyre többen keresik az ilyen téren is gazdag felszereltséget kínáló autókat” – hívta fel a figyelmet a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A Volvo XC60-ason számtalan fejlesztést hajtottak végre. Ezek érintették a modell által kínált vezetéstámogató asszisztenseket is. Az XC60-as City Safety rendszerét például kiegészítették az aktív kormányzás-támogatás funkcióval, mely akkor lép működésbe, ha az automatikus vészfékezés önmagában képtelen megelőzni az ütközést az autó előtt felbukkanó akadállyal.

A Volvo XC60-ashoz kínált motorkínálat igen széles. Az első darabok 190 lóerős és 235 lóerős dízelmotorokkal lesznek elérhetőek. Később 245 lóerős, valamint a turbófeltöltővel és kompresszorral egyaránt felszerelt 320 lóerős benzines erőforrással egészül ki a kínálat. A zöld hajtást előnyben részesítő vásárlók akár hálózatról is tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal is megvásárolhatják a Volvo XC60-ast.

New Volvo XC60 - T6

„A Volvo szabadidőautója igazi skandináv hangulatot sugároz. Az új CleanZone négyzónás klímaberendezés pedig kiszűri a beáramló levegőből a káros szennyező anyagokat és részecskéket, így belül minden esetben friss levegőt élvezhetnek az utasok” – hangsúlyozta a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.
(BrandTrend)