Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Dél-Korea épp történelmének legnagyobb téli sporteseményére készül, az LG Electronics pedig ezzel párhuzamosan az ország legjelentősebb nemzetközi utazási csomópontján, az Incheon nemzetközi repülőtéren az automatizált szolgáltatások fejlesztésén dolgozik. Ennek részeként az LG kísérleti jelleggel július 21-től számos, az utazókat a reptéren elkalauzoló robotot (Airport Guide Robot) állít üzembe, illetve takarítórobotokat (Airport Cleaning Robot) is bevet.

Az LG azzal, hogy a világ egyik legnagyobb és legforgalmasabb repülőterén veti be a robotjait, a repteret használó évi mintegy 57 millió utazó számára nyújthat robotizált szolgáltatásokat. Bár a robotok hivatalosan péntektől állnak próbaüzembe, a reptéren gyakran megforduló utazók számára már február óta megszokott látvány lehet a jelenlétük, akkor kezdődött ugyanis a bétatesztjük. Az LG mérnökei az elmúlt öt hónap során finomhangolták a robotok működését, a bétateszt-időszakban szerzett tapasztalatok és adatok alapján javítva a teljesítményükön.

Airport Guide Robot 01_s

Az LG hangfelismerő platformjával ellátott Airport Guide Robotok a reptéren használt négy leggyakoribb nyelven – koreaiul, angolul, kínaiul és japánul – értenek, így az utazóknak szóbeli segítséget képesek nyújtani. A robotok a repülőtér központi szerverére csatlakozva tudják tájékoztatni az utasokat egyebek mellett az egyes járatok beszállási idejéről, vagy az éttermek, üzletek elhelyezkedéséről. A beszállókártya gyors beolvasásával a robotok akár a késésben lévő, vagy eltévedt utazókat is el tudják kísérni, hogy még időben elérjék a megfelelő beszállókaput.

Airport Cleaning Robot 02_s

A takarítórobotok egyesítik magukban a már jól ismer LG HOM-BOT robotporszívók erőteljes tisztítási teljesítményét, autonóm navigációs rendszerét és az akadály-kikerülő képességeket, így közterületen is bevethetők. Ezek a robotok felderítik a leggyakoribb takarítást igénylő helyeket, elhelyezkedésüket adatbázisban tárolják el és kiszámolják a hozzájuk vezető legrövidebb utat.

„Az LG elkötelezett amellett, hogy folyamatosan fejlessze robottechnológiát, beleértve a navigációs, hangfelismerő és természetes nyelvfeldolgozási rendszereket, valamint a DeepThinQ megoldást” — mondta Song Dae-hyun, az LG Electronics háztartási gép és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Az ilyen és ehhez hasonló erőfeszítések és innovációk viszi előre az LG-t a negyedik ipari forradalom idején.”
(BrandTrend)